Eurovision 2024: Η EBU υποχρέωσε την Ιρλανδή Bambie Thug να αλλάξει το μακιγιάζ της λόγω Παλαιστίνης (Photos-Video)

Eurovision 2024: Η EBU υποχρέωσε την Ιρλανδή Bambie Thug να αλλάξει το μακιγιάζ της λόγω Παλαιστίνης (Photos-Video)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), υποχρέωσε την εκπρόσωπο της Ιρλανδίας στη Eurovision 2024, Bambie Thug, να αλλάξει το μακιγιάζ της λόγω των κανόνων του μουσικού θεσμού κατά των πολιτικών δηλώσεων, προχωρώντας ουσιαστικά στη δεύτερη παρέμβαση μετά το «κόψιμο» του αποσπάσματος του Eric Saade, από τα Social Media, καθώς εμφανίστηκε με δεμένη παλαιστινιακή μαντίλα στο χέρι του.

Δείτε επίσης: Eurovision 2024: Το παλαιστινιακό μαντήλι στο χέρι του Eric Saade και η εκρηκτική εμφάνιση Φουρέιρα – Όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό (Video)

Το γεγονός έκανε γνωστό η ίδια στη συνέντευξη Τύπου μετά τον πρώτο ημιτελικό, σημειώνοντας ότι έλαβε εντολή από τους διοργανωτές του διαγωνισμού τραγουδιού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το The Journal, τα μηνύματα που ήταν γραμμένα στην αρχαία ιρλανδική γλώσσα Όγκχαμ, αποτέλεσαν θέμα συζήτησης, αφού αφορούσαν στην Παλαιστίνη και έλεγαν «Ελευθερία στην Παλαιστίνη» και «Κατάπαυση του πυρός».

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφο στη συνέντευξη Τύπου, η τραγουδίστρια απάντησε: «Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα επειδή είμαι υπέρ της δικαιοσύνης και της ειρήνης. Δυστυχώς, έπρεπε να αλλάξω αυτά τα μηνύματα, σήμερα [σ.σ. εννοεί 07/05], ύστερα από εντολή της EBU».

Επισημαίνεται πως η τραγουδίστρια δέχτηκε πιέσεις από υποστηρικτές της Παλαιστίνης να αποσυρθεί από τον διαγωνισμό λόγω της παρουσίας του Ισραήλ στη Eurovision 2024, αλλά επέμεινε στη συμμετοχή της, θεωρώντας πως θα λειτουργήσει ως φιλοπαλαιστινιακή φωνή μεταξύ των διαγωνιζομένων.

Η Bambie Thug ήταν μεταξύ των δέκα συγκροτημάτων που προκρίθηκαν από τον πρώτο ημιτελικό – η πρώτη φορά που ένα ιρλανδικό συγκρότημα περνάει από το 2018.

Η EBU δεν θα ανεβάσει την εμφάνιση του Eric Saade στα κοινωνικά δίκτυα

Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), «εξέφρασε τη θλίψη της» που ο Σουηδός καλλιτέχνης, παλαιστινιακής καταγωγής, «δεν σεβάστηκε τη μη πολιτική φύση του διαγωνισμού», και έκοψε από τα κοινωνικά δίκτυα το απόσπασμα του τραγουδιστή.

Χαρακτηριστικά, σε σχετική απάντησή της προς το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης Euromix, η EBU σημείωσε τα εξής: «Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision είναι ένα ζωντανό σόου. Όλοι οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τους κανόνες του διαγωνισμού και ζητούμε συγγνώμη που ο Eric Saade επέλεξε να θέσει σε κίνδυνο τον μη πολιτικό χαρακτήρα της εκδήλωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης υπόσχεται να εξετάσει το θέμα και να δώσει απαντήσεις αργότερα. Σε αυτό το σημείο, η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης αποφάσισε να μην ανεβάσει το απόσπασμα του Σουηδο-Παλαιστίνιου τραγουδιστή στα κοινωνικά δίκτυα».

Ο Eric Saade, σε πρόσφατο μήνυμά του στο Instagram, είχε γράψει: «Πρώτον, αυτό είναι ένα μήνυμα αγάπης. Όταν δεν είμαι πλέον σε θέση να φοράω ένα σύμβολο της εθνικότητάς μου στον λεγόμενο “ελεύθερο κόσμο” μας, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για εμένα να συμμετάσχω. Η διαχείριση της Eurovision από την EBU είναι ντροπιαστική. Δεν επιτρέπουν κανένα παλαιστινιακό σύμβολο μέσα στην αρένα, ενώ τα σύμβολα που αντιπροσωπεύουν οποιαδήποτε άλλη εθνότητα στον κόσμο, είναι ευπρόσδεκτα. Το σλόγκαν τους “Ενωμένοι από τη μουσική”, αν δεν είσαι Παλαιστίνιος, είναι ήδη ένα αστείο. Είναι λογικό να μεταδίδεται η ισραηλινή προπαγάνδα κατά τη διάρκεια της prime time σε όλο τον κόσμο, αλλά να απαγορεύεται η παλαιστινιακή σημαία; Ως εκ τούτου, είναι πιο σημαντικό από ποτέ για εμένα να είμαι παρών σε αυτή τη σκηνή. Μπορείτε να πάρετε τα σύμβολά μας, αλλά δεν μπορείτε να πάρετε την παρουσία μου. Σας αγαπώ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter