Eurovision 2024: Σκοτώθηκε στη Γάζα ο υποψήφιος του Ισραήλ (Video)

Eurovision 2024: Σκοτώθηκε στη Γάζα ο υποψήφιος του Ισραήλ (Video)

Χωρίς τέλος είναι το αιματοκύλισμα στη Γάζα ενώ στους αναρίθμητους νεκρούς προστίθεται και ο υποψήφιος του Ισραήλ για να την εκπροσωπήσει τη χώρα στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Σύμφωνα με το Reuters, σκοτώθηκε στη Γάζα.

Ειδικότερα, ο Shaul Greenglick, όπως είναι το όνομα του, ήταν λοχαγός διαγωνίστηκε πριν από έναν μήνα σε έναν διαγωνισμό ταλέντων όπου απ’ αυτόν προκύπτει το άτομο που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον γνωστό θεσμό.

Είχε εμφανιστεί μάλιστα με στρατιωτική στολή σε αυτόν ώστε να δείξει την συμπαράσταση στους φίλους του που συμμετείχαν στον πόλεμο και θα αγωνιζόταν στον τελευταίο γύρο αυτή τη βδομάδα.

Αιματοκύλισμα χωρίς τέλος στη Γάζα

Οι σοροί 80 Παλαιστίνιων που σκοτώθηκαν στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας επεστράφησαν σήμερα από το Ισραήλ, μέσω του Ερυθρού Σταυρού, στις τοπικές παλαιστινιακές αρχές και ενταφιάστηκαν σε ομαδικό τάφο, ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο υπουργείο Υγείας της Χαμάς, Ισραηλινοί στρατιώτες πήραν τα πτώματα από τα νεκροτομεία των νοσοκομείων και από ομαδικούς τάφους και τα μετέφεραν στο Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί ήθελαν να βεβαιωθούν ότι μεταξύ αυτών δεν υπήρχαν όμηροι.

Αφού εξετάστηκαν από ιατροδικαστές στο Ισραήλ, τα πτώματα επεστράφησαν σήμερα, με τη μεσολάβηση του Ερυθρού Σταυρού, μέσω της μεθοριακής διάβασης Κερέμ Σαλόμ. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με φορτηγό και ενταφιάστηκαν σε κοινό τάφο, σε μια έκταση που χρησιμοποιείται ως αυτοσχέδιο νεκροταφείο, στην περιοχή της Ράφα.

Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα μέχρι στιγμής.

Από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στο Ισράηλ στις 7 Οκτωβρίου, έχουν σκοτωθεί 20.915 άνθρωποι και 54.918 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής οργάνωσης.

Διαβάστε επίσης: Υεμένη: Επίθεση των Χούθι με drone στο νότιο Ισραήλ και σε εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

Le Monde για Γάζα: Πως θα τερματιστεί ο «ατελείωτος πόλεμος» του Νετανιάχου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter