Έβρος: Μαίνεται η φωτιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Η εικόνα από τα υπόλοιπα μέτωπα (Video)

Έβρος: Μαίνεται η φωτιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Η εικόνα από τα υπόλοιπα μέτωπα (Video)

Το καταστροφικό της έργο συνεχίζει ακάθεκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε την Πέμπτη το απόγευμα στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου και επεκτάθηκε σε έκταση τουλάχιστον δέκα χιλιομέτρων, καίγοντας το μοναδικής ομορφιάς και υψηλής σημασίας για τα πουλιά τοπίο στο Εθνικό Πάρκο Δάσους Δαδιάς.

Στο σημείο επιχειρούν 291 πυροσβέστες με εννιά ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα. Από αέρος, συνολικά, έχουν συνδράμει 10 αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα -εκ των οποίων το ένα συντονιστικό, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτηρίζει το βράδυ που προηγήθηκε ιδιαίτερα δύσκολο, κυρίως λόγω των συνεχών αλλαγών της κατεύθυνσης των ανέμων, οι οποίοι παραμένουν και σήμερα ασθενείς.

Σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο Σουφλίου, από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πυρκαγιάς η προσπάθεια των δυνάμεων κατάσβεσης επικεντρώνεται στην αποτροπή προσέγγισης της πυρκαγιάς σε κατοικημένες περιοχές, οι οποίες μέχρι στιγμής δεν έχουν απειληθεί.

Στη μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί και οι κάτοικοι του βόρειου Έβρου καθοδηγώντας, πολλές φορές στα μονοπάτια του δάσους τους πυροσβέστες. Τα σημεία όπου καίει η φωτιά είναι δυσπρόσιτα, τα δέντρα (πεύκα) είναι μεγάλα και η βλάστηση πυκνή. Ενδεικτικό της δύσκολης κατάστασης είναι ότι ακόμη και οι πυροσβέστες που συμμετέχουν στην κατάσβεση κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν όταν αλλάζει η φορά του ανέμου σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου.

Καλύτερη εικόνα από τη φωτιά στα Μέγαρα

Την ίδια ώρα μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στα Μέγαρα καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Παρόλα αυτά, στην περιοχή θα συνεχίσουν να επιχειρούν τα δύο Canadair και τα δύο ελικόπτερα Erickson, ενώ τμήματα δυνάμεων της Πυροσβεστικής δεν έχουν αποχωρήσει από το σημείο.

Φωτιά στη Μόρια

Την ίδια ώρα, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που έκαιγε σε χορτολιβαδική έκταση στη Μόρια της Λέσβου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε έξω από το οικιστικό κομμάτι και για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Στο μέτωπο επιχειρούν 22 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και δύο αεροσκάφη.

Φωτιά και στην Εύβοια

Παράλληλα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στην Εύβοια, στον κάμπο του Δύστου. Οι φλόγες καίνε ξερά χόρτα και γεωργικές εκτάσεις, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Για την κατάσβεση της επιχειρούν 12 πυροσβέστες με έξι οχήματα.

Φωτιά στην Εύβοια

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter