Εβρος: Πολλά ερωτηματικά στη δίωξη των μεταναστών που είχε «συλλάβει» ο ακροδεξιός «κυνηγός κεφαλών»

Εβρος: Πολλά ερωτηματικά στη δίωξη των μεταναστών που είχε «συλλάβει» ο ακροδεξιός «κυνηγός κεφαλών»

Κακουργηματική δίωξη για απόπειρα εμπρησμού άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης σε βάρος των 13 μεταναστών – θυμάτων απαγωγής στον Έβρο.

Σε μια περίεργη εξέλιξη της υπόθεσης με τους ακροδεξιούς «κυνηγούς κεφαλών», που έδρασαν χθες Τρίτη επιδεικνύοντας στο διαδίκτυο τις «συλλήψεις» μεταναστών που έκαναν, εκτός από τους τρεις ακροδεξιούς απαγωγείς που συνελήφθησαν, τώρα κατηγορούνται και τα θύματά τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις φερόμενοι ως απαγωγείς πέρασαν σήμερα από ανακριτή και εισαγγελέα και τους αποδόθηκαν οι κατηγορίες της αρπαγής με ρατσιστικό κίνητρο από κοινού και κατά συναυτουργία, έκθεση σε κίνδυνο. Τόσο οι 3 φερόμενοι ως απαγωγείς όσο και τα θύματά τους πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή 25/08. Έως τότε και οι 16 θα κρατούνται.

Σύμφωνα με δήλωση στο e-evros.gr του Βασίλη Δεμίρη, συνήγορου του κατηγορούμενου που τραβούσε το επίμαχο βίντεο με τους μετανάστες φυλακισμένους στο τρέιλερ: «Εντοπίστηκαν κάποιοι αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί από λάστιχα, βενζίνη, αφρολέξ, ξύλα και κουκουνάρια οι οποίοι παρελήφθησαν από την Ασφάλεια. Οι 13 πιάστηκαν επ’ αυτοφόρω από τον εντολέα μου κατά την τέταρτη ημέρα των πυρκαγιών στην περιοχή της Ν. Χιλής πίσω από το κατάστημα Lidl. Πρόκειται για ένα κεντρικό σημείο της πόλης. Εκεί υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, έχει τουρισμό, δεν είναι δάσος που θα μπορούσε να είναι πέρασμα μεταναστών. Τα όπλα των 13 ήταν μαχαίρια. Ο εντολέας μου δεν πήρε όποιον βρήκε. Δεν ανέβηκε στο βουνό για να ψάξει μετανάστες. Ο κ. Τότα εντόπισε τους 13 τη στιγμή που πήγαιναν να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό. Τους είδε με τα μάτια του. Η αρπαγή επίσης δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από κανένα στοιχείο της δικογραφίας. Αφενός θα έπρεπε να υπάρχει διάρκεια και αφετέρου να στερεί στους αρπαγέντες το δικαίωμα της πρόσβασης στην αστυνομία. Η αστυνομία όμως κλήθηκε αμέσως κάτι που αποδεικνύεται και από τις κλήσεις και το βιβλίο συμβάντων της ΕΛ.ΑΣ. Θεωρούμε ότι η κατηγορία για κακούργημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά θα καταπέσει. Είτε ήταν Έλληνες, είτε ήταν τα ίδια του τα παιδιά το ίδιο θα έκανε. Είναι ο ίδιος μετανάστης. Ζει στην Ελλάδα 30 χρόνια, είναι επιχειρηματίας στην Αλεξανδρούπολη και είναι σημαντικό το πού τελούνται όλα αυτά. Δεν πήρε το φορτηγό του να πει πάω στα δάση και στα βουνά να πιάσω όποιον βρω. Ήταν στο κέντρο της πόλης και είδε 13 άτομα να βάζουν φωτιά μπροστά στα μάτια του και έχοντας παρέλθει ημέρες εφιαλτικές για τους πολίτες του Έβρου», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Εβρος: Φασίστες καλούν σε πογκρόμ εναντίον προσφύγων και μεταναστών

Επικίνδυνα παιχνίδια ακροδεξιών: «Συλλαμβάνουν» τυχαίους μετανάστες (video)

Πολλά παράδοξα προκύπτουν από αυτή τη δήλωση. 13 άτομα μαζί πάνε όλοι μαζί να βάλουν φωτιά δίπλα στην πόλη την ώρα βρίσκεται όλος ο νομός σε επιφυλακή;

Οι 13 «εμπρηστές» επιλέγουν ένα κοινό σημείο – και όχι διάσπαρτες τοποθεσίες – για να ανάψουν μία εστία με ερασιτεχνικό τρόπο όλοι μαζί σε έναν πολυσύχναστο δρόμο όπου περνοδιαβαίνουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, εθελοντές και πολίτες.

Επίσης πώς είναι δυνατόν ο εντολέας του να καταφέρει να βάλει σε ένα τρέιλερ 13 ένοπλους εμπρηστές τη στιγμή που εκείνος και οι δύο φερόμενοι ως συνεργοί του, όπως ισχυρίζεται, ήταν άοπλοι και ουδέποτε έκανε χρήση λεκτικής ή σωματικής βίας. Η απάντηση του κ. Δεμίρη στο thepressproject.gr εγείρει λογικά ερωτήματα: «Κι όμως, το κατάφερε. Τους ζήτησε να πετάξουν τα μαχαίρια», ανέφερε ο συνήγορος.

Υπενθυμίζεται ότι στο βίντεο το οποίο διέρρευσε ο αυτόκλητος «σερίφης» ακούγεται να αποκαλεί τους μετανάστες «κομμάτια» και κάνει σαφές ότι δεν περισυνέλεξε τους μετανάστες από ένα συγκεκριμένο σημείο. Αναφέρει ότι «κάνοντας μια βόλτα» στην περιοχή έχει μαζέψει «25 κομμάτια». Ακόμη ακούγεται να λέει «έχει γεμίσει το βουνό, είναι γεμάτα τα πουρνάρια», δείχνοντας με την κάμερά του τη δασώδη περιοχή και όχι κάποιο πολυσύχναστο τουριστικό σημείο κοντά σε σούπερ μάρκετ γνωστής αλυσίδας, αναιρώντας τα όσα ανέφερε ο συνήγορός του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter