Εβρος: Φασίστες καλούν σε πογκρόμ εναντίον προσφύγων και μεταναστών

Εβρος: Φασίστες καλούν σε πογκρόμ εναντίον προσφύγων και μεταναστών

Τις φωτιές που καίνε ανεξέλεγκτες, τις τεράστιες ελλείψεις στους μηχανισμούς πολιτικής προστασίας και την οργή των πολιτών προσπαθούν να εκμεταλευτούν διάφοροι ακροδεξιοί για να κερδίσουν πολιτική δύναμη, πυροδοτώντας ρατσιστικό μίσος κατά των μεταναστών.

Η δράση του φασιστοειδούς που την Τρίτη ξεκίνησε «σαφάρι» ως αυτόκλητος «πολιτοφύλακας» και φυλάκισε 13 άτομα στο τρέιλερ είναι μόνο ένα από τα αρκετά επεισόδια που γίνονται στον Εβρο. Αυτός και δύο συνεργοί του συνελήφθησαν. Αλλοι συνεχίζουν.

Διαβάστε επίσης: Εβρος: Στα χέρια της αστυνομίας ο ακροδεξιός, που κρατούσε παράνομα μετανάστες

Πρώτος στο ρατσιστικό μίσος, με μια ανάρτηση στο Χ ο επικεφαλής της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος μια ανάρτηση που θα ενδιέφερε εισαγγελέα καθώς εκθειάζει τον προηγούμενο και όσους «πήραν το νόμο στα χέρια τους».

Ακόμη, με συντονισμένο τρόπο, πολλοί λογαριασμοί στα social media μιλάνε για λυντσαρίσματα και βία εναντίον των μεταναστών. Αναπαραγάγουν εξόφθαλμα ψέματα, όπως ότι οι μετανάστες βάζουν φωτιά στα μονοπάτια από τα οποία περνάνε. Καμία λογική, αλλά ο φασισμός δεν χρειάζεται λογική, μίσος χρειάζεται και το διασπείρουν.

Τον χορό άνοιξε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης Πάρης Παπαδάκης που χωρίς κανένα στοιχείο κατηγόρησε για τις φωτιές τους «λαθρομετανάστες».

Ακροδεξιά στοιχεία καλούν σε πογκρόμ εναντίον προσφύγων και μεταναστών. Στο viber μια ομάδα φαίνεται να έχει περίπου 240 μέλη. Στο γκρουπ είναι κι ο φασίστας που συνελήφθη και άλλοι που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες.

Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αρχηγός μιας ομάδας λέει «όχι όπλα και μαχαίρια, θα έχετε προβλήματα. Δεν μας αφήνουν να κάνουμε κάτι άλλο. Δυστυχώς, δεν μας αφήνουν». Ομολογεί δηλαδή ότι θέλει οπλισμένα τάγματα εφόδου εναντίον των μεταναστών.

Ο εκδότης της εκδότης της εφημερίδας Γνώμη της Αλεξανδρούπολης, Γιάννης Λασκαράκης, γνωρίζει πολύ ποιοι βρίσκονται πίσω από τα ακροδεξιά ρατσιστικά καλέσματα σε πογκρόμ. Γράφει

«Το έχουμε επισημάνει πολλές φορές. Οι «αυθαίρετοι οικιστές» του Δελτα του ´Εβρου , με την ονομασία «Αινήσιο Δελτα» ειναι μια ακροδεξια εθνικιστική, ρατσιστική ομάδα που δρα διαχρονικά και αυτόνομα μέσα στον περίφημο βιότοπο του Έβρου. Ενα από τα έργα τους είναι να μας «προφυλάσσουν» από τους «λαθρομετανάστες». Όπως το έκαναν το 2020 κατα τη διάρκεια του «έπους του Έβρου», συλλαμβάνοντας , εξευτελίζοντας και βιαιοπραγώντας εναντίον τους. Έτσι συνέλαβαν χθες και έκλεισαν σε αυτοκίνητο ομάδα μεταναστών .

Πρόσφατα απέκτησαν και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση με την εκλογή του αρχηγού τους με το κόμμα του Βελόπουλου. Ο κύριος αυτός , αν και δικηγόρος, πρετρεψε πρόσφατα τους ομοϊδεάρες του να «λάβουν μέτρα» εναντίον των λαθρομεταναστών και να κάνουν «αυτό που ξέρουν καλά». Διαβάστε την ανάρτηση του κυρίου βουλευτή στο fb. Και βέβαια οι φιλοι του εξετέλεσαν την εντολή του διοτι «έχουμε πόλεμο»

Ας μην απορούμε ομως .Πρόεδροι της δημοκρατίας, πρωθυπουργοι, υπουργοί, στρατηγοί τους επισκέπτονται κάθε τόσο και τους βραβεύουν για το «πατριωτικό» τους έργο. Και φυσικά δεν εκτελούνται οι αποφάσεις του δασαρχείου για την κατεδάφιση των παράνομων κτισμάτων των τους μέσα στην αυστηρά προστατευόμενη περιοχή του βιότοπου. Διοτι αυτοί φυλάνε Θερμοπύλες.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter