Εβρος: Στα χέρια της αστυνομίας ο ακροδεξιός, που κρατούσε παράνομα μετανάστες

Εβρος: Στα χέρια της αστυνομίας ο ακροδεξιός, που κρατούσε παράνομα μετανάστες

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ όπου αναφέρει ότι προσήχθη και κρατείται στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης ο ιδιοκτήτης του οχήματος, σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για Αλβανό υπήκοο, που εμφανίζεται σε βίντεο να κρατάει παράνομα 13 παράτυπους μετανάστες συριακής και πακιστανικής καταγωγής μέσα σε τρέιλερ κοντά στην Αλεξανδρούπολη.

Μάλιστα στο βίντεο ο ιδιοκτήτης του οχήματος χαρακτηρίζει τους μετανάστες ως «κομμάτια» λέγοντας ότι «τους έχει φορτώσει στο τρέιλερ», ενώ απευθύνει κάλεσμα να βγουν και άλλοι στους δρόμους και να ακολουθήσουν το παράδειγμα του.

Επιπρόσθετα εκτός του ιδιοκτήτη του οχήματος προσήχθησαν και κρατούνται δύο ακόμα άντρες, οι οποίοι φέρονται να τον βοήθησαν.

Διαβάστε επίσης: Επικίνδυνα παιχνίδια ακροδεξιών: «Συλλαμβάνουν» τυχαίους μετανάστες (video)

Στην ανακοίνωση της η Αστυνομία επισημαίνει: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, με ισχυρό δημοκρατικό κεκτημένο και ανθρωπιστική παράδοση. Η αυτοδικία δεν είναι ανεκτή σε καμία έκφανσή της.»

Προκλήσεις ακροδεξιών

Ταυτόχρονα στην Αλεξανδρούπολη κυκλοφορούν φήμες, που μεταδόθηκαν και από ΜΜΕ, ότι έχουν συλληφθεί μετανάστες για εμπρησμό, πράγμα που δεν επιβεβαιώνεται από την αστυνομία.

Είναι προφανές ότι υπάρχει σχέδιο ακροδεξιών να κατηγορήσουν με ρατσιστικά κίνητρα μετανάστες, ώστε να ανεβάσουν τις «μετοχές» τους στην ακριτική περιοχή.

Μετά το βίντεο με τις «συλλήψεις» μεταναστών από ακροδεξιούς, που θέλουν να προκαλέσουν χάος στον Εβρο, έκαναν την εμφάνισή τους αναρτήσεις στα social media που καλούν σε πογκρόμ μεταναστών επειδή, σύμφωνα με το φασιστικό αφήγημα αυτοί βάζουν τις φωτιές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter