Εξ αποστάσεως τα μαθήματα στη Νομική Αθηνών

Εξ αποστάσεως τα μαθήματα στη Νομική Αθηνών

Αν και το πρωτόκολλο που ανακοινώθηκε πρόσφατα προβλέπει δια ζώσης λειτουργία εφέτος για τα ελληνικά ΑΕΙ, η Νομική Σχολή της Αθήνας αποφάσισε ότι κατά το πρώτο εξάμηνο θα λειτουργήσει εξ αποστάσεως.

Με δεδομένο μάλιστα ότι η Νομική της Αθήνας είναι από τις μεγαλύτερες σχολές της χώρας, δεν είναι λίγοι αυτοί που πιστεύουν ότι η απόφασή της θα αποτελέσει μπούσουλα και για άλλες σχολές.

Τα προβλήματα βέβαια στο πρωτόκολλο είχαν διαπιστωθεί από νωρίς, κυρίως αυτά που είχαν να κάνουν με τις πολυπληθείς σχολές αλλά και αυτά που σχετίζονταν με τον έλεγχο των φοιτητών στην είσοδο των ιδρυμάτων.

Η απόφαση της Νομικής πάρθηκε ενώ οι φοιτητές που προέρχονται από την επαρχία είχαν φροντίσει ήδη (τουλάχιστον οι περισσότεροι εξ’ αυτών) να νοικιάσουν σπίτια στην Αθήνα.

Αναλυτικά η απόφαση: 

«Στόχος είναι η κατά το δυνατόν ταχύτερη και πληρέστερη επιστροφή στην κανονικότητα. Η πορεία αυτή θα πρέπει να οργανωθεί έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υγεία όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας. Με την υπάρχουσα υλικοτεχνική υποδομή και ειδικότερα τις διαθέσιμες αίθουσες διδασκαλίας και το υφιστάμενο προσωπικό του ιδρύματος για τη διεξαγωγή των απαιτούμενων ελέγχων:

Τα υποχρεωτικά μαθήματα θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως.

Τα μαθήματα υποχρεωτικής επιλογής με συμμετοχή άνω των 65 φοιτητών θα ξεκινήσουν εξ αποστάσεως.

Τα μαθήματα υποχρεωτικής επιλογής με συμμετοχή μικρότερη των 65 φοιτητών, τα μαθήματα ελεύθερης επιλογής του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών, τα μαθήματα του προγράμματος Erasmus και τα μαθήματα των ελληνικών μεταπτυχιακών προγραμμάτων θα πραγματοποιηθούν κατά κανόνα διά ζώσης.

Τα ξενόγλωσσα μεταπτυχιακά προγράμματα της σχολής θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως κατά το χειμερινό εξάμηνο».

Κατά την προσεχή Συνέλευση της Σχολής της 19.10.2021 ο Κοσμήτορας θα ενημερώσει τα μέλη για την πορεία υλοποίησης των παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση, η Συνέλευση θα επανεκτιμήσει την κατάσταση το αργότερο κατά την τακτική συνεδρίασή της του μηνός Νοεμβρίου».

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter