Εξεταστική Επιτροπή: Με εντολή Σαμαρά ο Δραβίλλας έστησε «παγίδα» στον Μητσοτάκη

Εξεταστική Επιτροπή: Με εντολή Σαμαρά ο Δραβίλλας έστησε «παγίδα» στον Μητσοτάκη

Μπορεί γαλάζια και μη στελέχη να αναμένουν με αγωνία εάν και πότε ο Αντώνης Σαμαράς θα «ανοίξει το στόμα του» για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, στα βήματα του έτερου πρώην ηγέτη της παράταξης, Κώστα Καραμανλή, όμως ήδη ο πρώην πρωθυπουργός «μίλησε», διά στόματος του διοικητή της ΕΥΠ της περιόδου της διακυβέρνησής του και έβαλε βόμβα στα θεμέλια του απορρήτου πίσω από το οποίο πασχίζει να κρυφτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά για την κατάθεση του Θεόδωρου Δραβίλλα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, ο πρώην διοικητής δεν αρνήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων, αποφασίζοντας να μην κρυφτεί πίσω από το απόρρητο για το ζήτημα των τυχόν παρακολουθήσεων των Στέργιου Πιτσιόρλα και Σπύρου Σαγιά, για την υπόθεση της Οξυάς και τους επενδυτές από το Κατάρ, αλλά ακόμα και για εσωτερικά ζητήματα της ΕΥΠ.

Ο Θ. Δραβίλλας παραδέχτηκε μεν πως δεσμεύεται, αλλά δεν τήρησε κανένα απόρρητο, ξεκαθαρίζοντας με τη στάση του πως δεν υπάρχει κανένας περιορισμός σε σχέση με το απόρρητο και πως οφείλει να ενημερώσει. Άλλωστε, αντίστοιχη στάση είχε κρατήσει -πάλι σύμφωνα με πληροφορίες- και κατά την κατάθεσή του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Πρακτικά, με τη στάση που τήρησε ο Θ. Δραβίλλας κατά την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή απέδειξε πως στην πράξη, οι επικλήσεις του απορρήτου που γίνονται από την πλευρά της κυβέρνησης Μητσοτάκη γίνονται για να καλυφθεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τις ευθύνες που τον βαραίνουν.

Σύμφωνα με πηγές του documentonews.gr, η στάση αυτή που τήρησε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ της περιόδου 2012-2015 δεν ήταν αποκλειστικά δικής του πρωτοβουλίας, αλλά αποτέλεσμα συζήτησης με τον Αντώνη Σαμαρά, ώστε να φανεί πως η γραμμή άμυνας του Κυρ. Μητσοτάκη δεν έχει ουσιαστικά νομική βάση.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος δήλωνε ξεκάθαρα από βήματος Βουλής πως «ανεξέλεγκτα και αυτονομημένα άβατα στη δημοκρατία δεν νοούνται». Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου της κυβέρνησης Μητσοτάκη ήταν ο άνθρωπος που ο Αντ. Σαμαράς είχε επιλέξει για επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας την τελευταία περίοδο της διακυβέρνησής του.

Η πίεση λοιπόν για τον Κυρ. Μητσοτάκη από πλευράς Σαμαρά αυξάνει, ακόμα και εάν ο πρώην πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα προχωρήσει σε δημόσια παρέμβαση. Άλλωστε, την περασμένη εβδομάδα, μαζί με τον Κώστα Καραμανλή επέλεξαν να δειπνήσουν μαζί στο εστιατοριο «Βράχος» στη Θεσσαλονίκη, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να έχει -κατά πληροφορίες- την τιμητική του, τόσο σε όσα σχολίασαν, όσο και στα όσα σχεδίασαν.

Διαβάστε επίσης

Εξεταστική: «Σουρωτήρι» έκανε την ομερτά Μητσοτάκη ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί Σαμαρά – Βενιζέλου

Εξεταστική: «Θρύψαλα» το απόρρητο και από τον Ρουμπάτη – Σε δεινή θέση ο Κοντολέων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter