Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Αγνοεί το «πόρισμα Γεραπετρίτη» ο Χατζηδάκης

Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών: Αγνοεί το «πόρισμα Γεραπετρίτη» ο Χατζηδάκης

Έπειτα από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη που παρίστανε την Τετάρτη στην Εξεταστική για το έγκλημα των Τεμπών τον Πόντιο Πιλάτο, σειρά πήρε σήμερα ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος δήλωσε πως δεν γνωρίζει το «πόρισμα Γεραπετρίτη», το οποίο είχε χαρακτηριστεί από τον σημερινό υπουργό Εξωτερικών «πόρισμα πραγματικής καταγραφής και επ’ ουδενί πόρισμα συγκάλυψης»

Ο μάρτυρας επανέλαβε τον ψευδή ισχυρισμό πως υπήρχε «τηλεδιοίκηση στη Λάρισα» τη στιγμή που έχει καταστεί σαφές από το πόρισμα Γεραπετρίτη πως υπήρχε μόνο τοπικός πίνακας χειρισμού. Μετά από σχετικά ερωτήματα του Βασίλη Κόκκαλη, ο νυν υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τις δύο θητείες στο υπουργείο Μεταφορών αντέτεινε πως υπήρχε τηλεδιοίκηση 5 χλμ μετά τον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας, επιμένοντας ακόμα κι όταν ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ του ανέγνωσε από το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων το απόσπασμα που αποκαθιστά την αλήθεια.

Επικαλέστηκε δε την «τεχνική και επιστημονική επάρκεια» του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ, κ. Τερεζάκη, τον οποίο όμως όπως επισήμαναν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ η πλειοψηφία αποφεύγει την κλήση για κατάθεση. Μετά τη σχετική επισήμανση του Γιάννη Σαρακιώτη, προκλήθηκε ένταση από τις εκτός μικροφώνου παρεμβάσεις του εισηγητή της ΝΔ, Λάζαρου Τσαβδαρίδη. Πάντως, οι επίμονες αναφορές του μάρτυρα στην επάρκεια του κ. Τερεζάκη, εξέθεσε την πλειοψηφία, η οποία -όπως κατήγγειλε και το ΠΑΣΟΚ- έχει φέρει στα μέτρα της τον κατάλογο μαρτύρων.

Για τη σκανδαλώδη μετάταξη του μοιραίου σταθμάρχη, ο υπουργός επικαλέστηκε άγνοια, ωστόσο, φρόντισε να του αποδώσει ευθύνες για την τραγωδία, κάνοντας λόγο για προβληματική συμπεριφορά και μη χρήση του συστήματος τηλεδιοίκησης. Επιπλέον, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «εισαγγελική διάθεση» με φόντο το δυστύχημα τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική και υπήρχε και η παραίτηση Καραμανλή για την ανάληψη της πολιτικής ευθύνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter