Οι αποκαλύψεις για ταύτιση ΕΥΠ και Predator «πνίγουν» την κυβέρνηση

Οι αποκαλύψεις για ταύτιση ΕΥΠ και Predator «πνίγουν» την κυβέρνηση

Την οδό της σιωπής ακολούθησε για μία ακόμα ημέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου (και) για το πολύκροτο, διπλό σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, καθώς απέναντι στις αποκαλύψεις που καταγράφουν ΕΥΠ και Predator σε μία σάρκα δεν είχε να αντιτάξει παρά δικαιολογίες ώστε να μην δώσει την παραμικρή απάντηση.

Από την αποκάλυψη της παρακολούθησης Κουκάκη από το Predator και τις απαντήσεις του Γιάννη Οικονόμου στα ερωτήματα του documentonews.gr πως πρόκειται για «υπόθεση ιδιώτη» έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος. Σήμερα πια, όπως αποκάλυψε την περασμένη Κυριακή το Documento, οι έρευνες της Δικαιοσύνης και των ανεξάρτητων αρχών έχουν εντοπίσει δεκάδες πρόσωπα τα οποία έχουν πέσει θύματα παρακολούθησης τόσο από το παράνομο κατασκοπευτικό λογισμικό Predator όσο και από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ).

«Εσείς από την πρώτη στιγμή, όσον αφορά το predator, έχετε μιλήσει για ιδιώτες. Τώρα προκύπτει ταύτιση σε αρκετά πρόσωπα. Πώς εξηγείτε αυτή την ταύτιση; Εμμένετε στις απόψεις σας;» ρωτήσαμε κατά την ενημέρωση πολιτικών συντακτών της Μεγάλης Τετάρτης τον εκπρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου, με την ελπίδα να πάρουμε μία εξήγηση έστω για τα ευρήματα, καθώς πλέον η κυβέρνηση και το σύστημα του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτίθενται από τις συνεχείς αποκαλύψεις.

«Δεν έχω υπόψη μου κάποια πορίσματα της Δικαιοσύνης ή κάποιες αποφάσεις. Μόλις τις δούμε, θα τις αξιολογήσουμε και θα τις σχολιάσουμε» επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από τις εν εξελίξει έρευνες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαιώνοντας πως το σχέδιο του Μεγάρου Μαξίμου είναι να πάει στις εκλογές δίχως να δώσει λόγο στους πολίτες για το πολύκροτο σκάνδαλο, αλλά ούτε και στους πολιτικούς, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες, αξιωματικούς του Στρατού και άλλους που βρέθηκαν στο στόχαστρο των παρακολουθήσεων.

«Πάντοτε η δικαστική αποτίμηση αποσαφηνίζει πλήρως μια υπόθεση πολλές φορές σε τελείως διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που επιχειρείται, κατά καιρούς, με την πολιτική ή τη δημοσιογραφική αποτίμηση. Μόλις δούμε τα αποτελέσματα της Δικαιοσύνης, θα μπορούμε να το σχολιάσουμε. Δεν το έχω υπόψη μου το πόρισμα αυτό της Δικαιοσύνης, που λέτε» ανέφερε, παρότι δεν αναφερθήκαμε σε κανένα πόρισμα, και του αντιτείναμε πως υπάρχουν πολίτες -όπως η περίπτωση Σίφορντ, Κουκάκη και άλλων- που έχουν οι ίδιοι δημοσιοποιήσει τις παρακολουθήσεις τους μέσω Predator, ενώ παράλληλα οι κρατικές αρχές έχουν επιβεβαιώσει την παρακολούθησή τους από την ΕΥΠ.

«Έχουν υπάρξει μεμονωμένες περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν δηλώσει οι ίδιοι ότι προέκυψε παρακολούθησή τους από predator και έχει υπάρξει θέμα στη Δικαιοσύνη γι’ αυτό» του επισημάναμε, χωρίς αυτή η επισήμανση να τον κάνει -και πάλι- να δώσει ουσιαστική απάντηση.

«Ανεξάρτητα από το τι δηλώνει ή φαντάζεται ο οποιοσδήποτε, από την ώρα που μια υπόθεση είναι σε δικαστική διερεύνηση εκείνο που πρέπει να περιμένουμε, εμπιστευόμενοι τη Δικαιοσύνη όλοι και εμείς και εκείνοι που φαντάζομαι ότι έχουν προσφύγει, είναι να δούμε πού θα καταλήξει η έρευνά της» αρκέστηκε να απαντήσει ο εκπρόσωπος του Μεγάρου Μαξίμου, συμπληρώνοντας πως «μόλις καταλήξει η έρευνά της, είμαστε εδώ να τα δούμε για να τα σχολιάσουμε όλα».

Σημειώνεται πως και την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την είδηση της παρέμβασης της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, παρά μόνο για τη… διάθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να συμβάλλει στις έρευνες, ελληνικές ή ευρωπαϊκές.

«Φαντάζομαι θα κάνει την έρευνά του ο εισαγγελέας, η οποία είναι καλοδεχούμενη» μας απάντησε τότε ο Γ. Οικονόμου, που στη συνέχεια έφτασε στο σημείο να παρουσιάσει ως απλό κομματικό στέλεχος τον πρώην γγ Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας που κατά τους NewYork Times υπέγραψε τις άδειες εξαγωγής του Predator από τη χώρα μας, ενώ η Νέα Δημοκρατία τον έχει ανακοινώσει ως αναπληρωτή γενικό διευθυντή αρμόδιο για οργανωτικά ζητήματα και θέματα για την προετοιμασία των εκλογών.

«Δεν είναι επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της Νέας Δημοκρατίας, είναι στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας σε διοικητική θέση» μας απάντησε, προσθέτοντας πως «κάθε έρευνα της Δικαιοσύνης από τη χώρα θα αντιμετωπίζεται όπως πρέπει να αντιμετωπίζεται. Με σεβασμό στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, ελληνικής και ευρωπαϊκής. Δεν υπάρχει κάτι παραπάνω σε αυτό».

«Σφίγγα» λοιπόν ο εκπρόσωπος για μία ακόμα ημέρα για τις παρακολουθήσεις ΕΥΠ και Predator. Να δούμε στις πόσες αποκαλύψεις θα αποφασίσει το Μέγαρο Μαξίμου να δώσει εξηγήσεις.

Διαβάστε επίσης:

Σκάνδαλο υποκλοπών: ΕΥΠ και Predator συνδέει η Δικαιοσύνη – Πλήρης δικαίωση του Documento

Οι αποκαλύψεις του Documento για τις υποκλοπές στο εμβληματικό Hardtalk του BBC – H αντίδραση του Ν. Μηταράκη (video)

«Βέλη» Ντομπρόβσκις για υποκλοπές: Καταδικάζω τις παρακολουθήσεις, περιμένουμε εξηγήσεις για την εξαγωγή του Predator

Ρεπορτάζ για τις υποκλοπές και στο Al Jazeera με αναφορές στο Documento – Το… παζλ που οδηγεί στο Μαξίμου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter