Ευρωμπάσκετ: «Αυτοχειρία» για τους Τούρκους, έχασαν την πρόκριση

Ευρωμπάσκετ: «Αυτοχειρία» για τους Τούρκους, έχασαν την πρόκριση

Μέσα από τα χέρια τους έχασαν οι Τούρκοι την πρόκριση στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ στο Βερολίνο. Οι Γάλλοι ισοφάρισαν στο φινάλε με κάρφωμα του Γκομπέρ (77-77) και νίκησαν στην παράταση με 87-86.

Oι Τούρκοι έπαιξαν χωρίς τον «νατουραλιζέ» σταρ Σέιν Λάρκιν, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί χέρι και επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Γάλλοι προηγήθηκαν με 49-38, αλλά ο Τουντσέρ οδήγησε την ομάδα του Εργκίν Αταμάν σε εκπληκτική αντεπίθεση με σερί 0-19, υπό τις ιαχές χιλιάδων Τούρκων μεταναστών στις κερκίδες της Mercedes-Benz Arena. Το τρίποντο του Χαζέρ έγραψε το 71-72, ο Κορκμάζ έγραψε το 73-75 με τρεις βολές, αλλά ένα κάρφωμα του θεόρατου Γκομπέρ 2’’ πριν τη λήξη έστειλε το ματς στην παράταση. Δευτερόλεπτα νωρίτερα, οι Τούρκοι σπατάλησαν δύο βολές (Οσμάν) και μία κατοχή (λάθος πάσα), από το αντιαθλητικό φάουλ που κέρδισαν.

Στο τέλος της παράτασης, ο Γκομπέρ αστόχησε σε δύο βολές στο 87-86, αλλά ο Κορκμάζ έχασε τη μπάλα μέσα από τα χέρια του λίγο πριν την εκπνοή και οι Τούρκοι παραδόθηκαν.

Ο Ρούντι Γκομπέρ τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους και 17 ριμπάουντ. Οι Ερτέλ, Εμ’μπαγιέ πρόσθεσαν από 13 και οι Γιαμπουσέλ, Καμπαρό από 9. Ο Τουντσέρ πέτυχε 22 πόντους, ο Κορκμάζ 18, ο Σανλί 12 και ο Οσμάν 11 για την Τουρκία.

Θα ακολουθήσουν οι νοκ-άουτ αγώνες Σλοβενίας-Βελγίου, Γερμανίας-Μαυροβούνιου, Ισπανίας-Λιθουανίας (σήμερα), Ουκρανίας-Πολωνίας, Φινλανδίας-Κροατίας, Σερβίας-Ιταλίας, Ελλάδας-Τσεχίας (αύριο).

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο βοηθός του Δημήτρη Ιτούδη, Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο ελαφρά τραυματισμένος Γιάννης Αντετοκούνμπο θα προπονηθεί σήμερα και θα παίξει κανονικά στο αυριανό ματς. Εφ’ όσον η Εθνική μας αποκλείσει τους Τσέχους, θα αντιμετωπίσει την Τρίτη τον νικητή της αναμέτρησης Γερμανίας-Μαυροβουνίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter