«Fake news» η ετυμηγορία της κυβέρνησης για τις «VIP ΜΕΘ»

«Fake news» η ετυμηγορία της κυβέρνησης για τις «VIP ΜΕΘ»

Την ετυμηγορία της κυβέρνησης για τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ έδωσε την Πέμπτη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ευθυγραμμιζόμενος με καθυστέρηση μίας ημέρας με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, που παρότι είχε προαναγγείλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για τις καταγγελίες, τελικά η Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών πραγματοποίησε παρέμβαση για διερεύνηση των καταγγελιών, εντάσσοντάς τες στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές με αφορμή δημοσιεύματα για καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ. «Μένουμε στα γνωστά μέτρα με καλή εφαρμογή» η θέση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της έξαρσης της πανδημίας.

«Ψευδείς ειδήσεις» και από τον Γιάννη Οικονόμου χαρακτηρίστηκαν οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννακού, έπειτα από τις διαψεύσεις που κατέθεσε σε τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και την ώρα που γινόταν γνωστό πως η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε έρευνα για τις καταγγελίες.

Δείτε επίσης: Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες Γιαννάκου για VIP ΜΕΘ

«Θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη ο κ. Γιαννακος να αποδείξει όσα λέει για τις ΜΕΘ» δήλωσε ο υπουργός το πρωί της Πέμπτης, απειλώντας με προσφυγή στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, λίγο μετά τις δηλώσεις Πλεύρη, έγινε γνωστή η εισαγγελική παρέμβαση. Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελική παραγγελία δεν αφορά τις κατηγορίες του Θ. Πλεύρη για «fake news», αλλά η έρευνα εντάσσεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται εδώ και καιρό από τις εισαγγελικές αρχές με αφορμή δημοσιεύματα για καταγγελίες για θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ.

Δείτε επίσης: Απειλές Πλεύρη κατά προέδρου ΠΟΕΔΗΝ για τις VIP ΜΕΘ: «Θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη» (Video)

Παρόλα αυτά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μετακινήθηκε την Πέμπτη από τη θέση που έλαβε την προηγούμενη ημέρα, καλώντας όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στη Δικαιοσύνη, προδικάζοντας επί της ουσίας το αποτέλεσμα των ερευνών, δεδομένης και της πρόσφατης νομοθεσίας περί «fake news».

Όπως ανέφερε ο Γ. Οικονόμου, ο ισχυρισμός των επικεφαλής της ΠΟΕΔΗΝ και της ΟΕΝΓΕ είναι «αβάσιμος, προσβάλλει τους υγειονομικούς που παίρνουν αποφάσεις με ιατρικά κριτήρια, δηλητηριάζει ένα τεταμένο και φορτισμένο κλίμα στη μάχη που δίνεται» στα νοσοκομεία της χώρας για να κρατηθούν οι ασθενείς στη ζωή. Ο ίδιος χαρακτήρισε «αδιανόητο» τον διαχωρισμό για όσους έχουν ανάγκη, ενώ σε άλλο σημείο ανέφερε πως «με την πρώτη ΜΕΘ που είναι εφικτή, λαμβάνεται ιατρική απόφαση» για τη μεταφορά του ασθενούς.

Δείτε επίσης: «Βόμβα» από ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ: Διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ το 80% των θανάτων – Κενές ΜΕΘ «καβάτζα» για VIP

«Δηλητήριο αχρείαστο στο κλίμα, σε μία περίοδο που πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση απέναντι στη μεγάλη πίεση στο ΕΣΥ» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε άλλο σημείο, παρότι αναφορικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την νομοθεσία του υπουργείου Παιδείας κατά των γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, ο ίδιος υποστήριξε πως «κλείνει το μάτι στους αντιεμβολιαστές».

Σημειώνεται τέλος πως όπως ανέφερε ο Γ. Οικονόμου, η κυβέρνηση εμμένει στα παρόντα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας, ποντάροντας στο εμβόλιο, στο testing από εμβολιασμένους και μη, και στα μέτρα ατομικής προστασίας.

Πιστή σε μέτρα και στην «ανοχή» της Εκκλησίας

Για την παρούσα κατάσταση, αλλά και για το διάστημα των εορτών που έρχεται, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε το προσανατολισμό της κυβέρνησης για ανοιχτή αγορά, και επέμεινε στο τρίπτυχο εμβολιασμού, testing για όλους με αναφορά στην παροχή δύο δωρεάν self test για εμβολιασμένους και μη, καθώς και στην τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας.

Υποστήριξε ακόμα πως τόσο με την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας, όσο και με την απόφαση της Επιτροπής κατόπιν σύστασης Μητσοτάκη για τη μείωση της περιόδου για την τρίτη δόση, τα ραντεβού για πρώτη και τρίτη δόση αυξήθηκαν. Εδώ να σημειωθεί πως τονίστηκε ότι όποιος από τους πολίτες δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση μετά την πάροδο του επταμήνου, θα αντιμετωπίσει τους περιορισμούς των ανεμβολίαστων.

Προβληματισμό ωστόσο προκάλεσε η απόφασή του να διαψεύσει το ενδεχόμενο λήψης επιπλέον μέτρων, ειδικά ενόψη χριστουγεννιάτικων εορτών και σε περιοχές με έντονη επιδημιολογική επιβάρυνση, επαναλαμβάνοντας πως «θα εφαρμοστούν τα μέτρα που βρίσκονται σε ισχύ».

Επιπλέον, αμήχανη ήταν η απάντησή του όταν κλήθηκε να σχολιάσει την επερχόμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την Παρασκευή, καθώς αρκέστηκε να θέσει ως περιεχόμενη της συνάντησης γενικόλογα την εφαρμογή των μέτρων από την εκκλησία, καθώς και ζητήματα σχέσεων Εκκλησίας-Κράτους, υποστηρίζοντας απλώς πως πρόκειται για προγραμματισμένη συνάντηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter