Φάμελλος για «φίμωση» Αστεροσκοπείου και ΕΜΥ: «Τους επιτίθεστε επειδή αποκάλυψαν την κυβερνητική ανεπάρκεια»

Φάμελλος για «φίμωση» Αστεροσκοπείου και ΕΜΥ: «Τους επιτίθεστε επειδή αποκάλυψαν την κυβερνητική ανεπάρκεια»

Πυρά στην πλειοψηφία εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος για την καθεστωτική υπαγωγή της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, κάνοντας λόγο για «ακροδεξιά πρακτική».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κυβερνητική επίθεση στην επιστήμη και, συγκεκριμένα, παρέμβαση στο έργο του Εθνικού Αστεροσκοπείου διότι αποκάλυψε την κυβερνητική ανεπάρκεια στις πρόσφατες φονικές κακοκαιρίες.

Διαβάστε επίσης: Κεδίκογλου για «φίμωση» ΕΜΥ και Αστεροσκοπείου: «Ο Μητσοτάκης θέλει να ελέγχει τα πάντα»

Τόνισε, επίσης, πως η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο παραδέχεται το λάθος που έκαναν Χαρδαλιάς και Μητσοτάκης με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο για την Πολιτική Προστασία, ζητώντας από τη Βουλή να συναινέσει στην επανάληψη του ίδιου λάθους.

Ο κ. Φάμελλος μίλησε και για τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού στα χθεσινά επεισόδια στο Μελίνα Μερκούρης, επισημαίνοντας πως «αποδεικνύεται η παταγώδης αποτυχία της κυβέρνησης για το θέμα της ασφάλειας και της βίας στα γήπεδα».

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Βροντερό «όχι» στην υπαγωγή ΕΜΥ και Αστεροσκοπείου στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Για την επίσκεψη Ερντογάν, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται υπέρ του ελληνοτουρκικού διαλόγου και πως δεν θα εργαλειοποιήσει τα εθνικά θέματα.

Ωστόσο, έθεσε ζήτημα για τις συνέπειες της διακήρυξης φιλίας σε σχέση με την προμήθεια F16 από τη γείτονα αλλά και το πλαίσιο της τελωνειακής ένωσης ΕΕ – Τουρκίας. Επίσης, για το ζήτημα της Θράκης, θύμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε εργαλειοποιήσει το ζήτημα προεκλογικά.

Η ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter