Κεδίκογλου για «φίμωση» ΕΜΥ και Αστεροσκοπείου: «Ο Μητσοτάκης θέλει να ελέγχει τα πάντα»

Κεδίκογλου για «φίμωση» ΕΜΥ και Αστεροσκοπείου: «Ο Μητσοτάκης θέλει να ελέγχει τα πάντα»

Τις καθεστωτικές προβλέψεις του νομοσχεδίου Κικίλια που οδηγεί στη φίμωση της ΕΜΥ και του Εθνικού Αστεροσκοπείου στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής ο τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας και εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Συμεών Κεδίκογλου.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Βροντερό «όχι» στην υπαγωγή ΕΜΥ και Αστεροσκοπείου στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να φιμώσει την έρευνα» είπε και πρόσθεσε πως είναι ιδέα του πρωθυπουργού η απορρόφηση των ΕΜΥ και Αστεροσκοπείου για να «ελέγχει τα πάντα».

Πρόσθεσε δε πως το νομοθέτημα αποσκοπεί στην αλλαγή διοίκησης στο ερευνητικό κέντρο, καθώς η διαδικασία αυτή γίνεται σήμερα μέσω εκλογής και όχι μέσω διορισμού. «Τώρα οι διευθυντές θα επιλέγονται από την ηγεσία του υπουργείου» υποστήριξε.

Ο κ. Κεδίκογλου θύμισε πως η Σοφία Βούλτεψη είχε αμφισβητήσει το meteo για τις πυρκαγιές, ενώ ο Στέλος Πέτσας είχε κατηγορήσει το Αστεροσκοπείο για πολιτικά παιχνίδια.

Διαβάστε σχετικά: Απεργία στο Αστεροσκοπείο – Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης υλοποιεί αντιεπιστημονικό σχέδιο

Μάλιστα, τόνισε πως η εκπρόσωπος των εργαζόμενων της ΕΜΥ, κατά την ακρόαση των φορέων, μίλησε για τον κίνδυνο που προκύπτει σε σχέση με τις πτήσεις λόγω της μεταφοράς της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας.

Κλείνοντας, εξέφρασε την απορία μήπως η κυβέρνηση θέλει να απαγορεύσει τις συναθροίσεις μέσω της πρόβλεψης για μερική ή πλήρη απαγόρευση κυκλοφορίας, ενώ ξεκαθάρισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter