Fast track διαδικασίες για Παπαγγελόπουλο, «ζήσε… Οκτώβρη μου να φας τριφύλλι» για Λοβέρδο

Ενώ η δικογραφία για τον Ανδρέα Λοβέρδο βρίσκεται στη Βουλή από τις 11 του μηνός και διαβιβάστηκε με καθυστέρηση μόλις… δύο εβδομάδων από το υπουργείο Δικαιοσύνης, η κυβέρνηση προτεραιοποιεί για προφανείς λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης τη δικογραφία εναντίον Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου που έφτασε χθες στη Βουλή.

Μετά την οριστικοποίηση της τακτικής που θα ακολουθήσει η συμπολίτευση ως προς τον κοινοβουλευτικό χειρισμό της δικογραφίας που σχηματίστηκε μετά τις μηνύσεις Σαμαρά – Βενιζέλου για το σκάνδαλο Novartis και αφορά Τσίπρα – Παπαγγελόπουλο αλλά και τη μιντιακή πίεση που δέχτηκε άμεσα ή έμμεσα το Μέγαρο Μαξίμου λόγω της απαίτησης εκδοτικών ή κομματικών βαρόνων προς ικανοποίηση του θυμικού τους, στα ψιλά επιχειρείται να περάσει η σύγκληση της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής, η οποία και θα αποφανθεί για το αν θα παραπεμφθεί ο Αν. Λοβέρδος στην Ολομέλεια προκειμένου να αρθεί η ασυλία του.

Σε αντίθεση με τα ακαριαία αντανακλαστικά που επέδειξε η κυβερνητική πλειοψηφία για τη δικογραφία που αφορά τον τέως πρωθυπουργό και τον τέως αν. υπουργό Δικαιοσύνης, ο φάκελος για τον Αν. Λοβέρδο διαβιβάστηκε από τον Κ. Τσιάρα με δύο εβδομάδες καθυστέρηση στη Βουλή. Κι αφού έφτασε στις 11 Σεπτεμβρίου, η αρμόδια Επιτροπή που θα παραπέμψει τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ (σ.σ. ο ίδιος έχει δηλώσει ότι συναινεί στην άρση της ασυλίας του) στην Ολομέλεια ορίστηκε να συνεδριάσει την… 1η Οκτωβρίου. Δηλαδή, περίπου τρεις εβδομάδες αφότου διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Όποιος υποπτεύεται ότι η ατεκμηρίωτη κωλυσιεργία για την περίπτωση Λοβέρδου αποσκοπεί στο να μην επισκιαστεί η επιβεβλημένη επίσπευση της υπόθεσης Τσίπρα – Παπαγγελόπουλου κρίνεται τουλάχιστον ως κακεντρεχής…

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/09/18/5d8238ab825e63444253b645.pdf