«Φιάσκο» η κατασκευή τριών νοσοκομείων με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

«Φιάσκο» η κατασκευή τριών νοσοκομείων με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

Στη Bουλή έθεσε το ζήτημα σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού για τη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη, ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός.

Ο κ. Ξανθός, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματός του στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης του ΚΚΕ για τη φαρμακευτική πολιτική, έκανε λόγο για «φιάσκο» και υποστήριξε ότι «αντικειμενικά οι ευθύνες ανήκουν αντανακλαστικά στην κυβέρνηση και για τη μη ενημέρωση της κοινωνίας γι’ αυτό το ναυάγιο».

Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να συγκληθεί η Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προκειμένου εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος να ενημερώσουν σχετικά με την ακύρωση του διαγωνισμού.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης απαντώντας στη σχετική ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού, ανέφερε ότι «η διαγωνιστική διαδικασία απέβη άκαρπη επειδή οι προσφορές ήταν ανώτερες του ύψους της δωρεάς και γι’ αυτό θα γίνει άλλη διαδικασία», ενώ ανέφερε παράλληλα από τη Βουλή, ότι «τα έργα θα ολοκληρωθούν κανονικά και δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής του χρονοδιαγράμματος ούτε θέμα μη ολοκλήρωσης του έργου».

Όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς την εκτέλεση των έργων και αυτά θα ολοκληρωθούν κανονικά. Επίσης, δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής του χρονοδιαγράμματος ούτε θέμα μη ολοκλήρωσης του έργου.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Σοβαρά ερωτήματα από το «ναυάγιο» της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για τα νοσοκομεία

Άκυρος ο διαγωνισμός για την κατασκευή τριών νοσοκομείων – Η ανακοίνωση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter