Φιέστα υποκρισίας από τον Μητσοτάκη πάνω στα αποκαΐδια της Αρχαίας Ολυμπίας

Φιέστα υποκρισίας από τον Μητσοτάκη πάνω στα αποκαΐδια της Αρχαίας Ολυμπίας

Φιέστα υποκρισίας και υποταγής στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και συγκεκριμένα στην πολυεθνική της Microsoft έστησαν την Τετάρτη πάνω από τα αποκαϊδια των ορεινών χωριών της Αρχαίας Ολυμπίας που δοκιμάστηκαν πριν από μερικούς μήνες από την φωτιά,  ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το μισό υπουργικό συμβούλιο παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου!

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση,  το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και η Microsoft Corp απέδωσαν σήμερα το έργο «Αρχαία Ολυμπία: «Κοινός Τόπος» με τα εγκαίνια του έργου να πραγματοποιεί ο ίδιος ο Μητσοτάκης!

Το έργο αφορά στην ψηφιακή διατήρηση και αποκατάσταση της Αρχαίας Ολυμπίας, γενέτειρας των Ολυμπιακών Αγώνων, με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και επιτρέπει στους θεατές σε όλο τον κόσμο να εξερευνήσουν την Αρχαία Ολυμπία όπως ήταν πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια μέσω διαδραστικής εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, μέσω υπολογιστή, καθώς και της έκθεσης του Microsoft HoloLens 2, που στεγάζεται στο Ολυμπιακό Μουσείο Αθηνών!

«Η υποκρισία περισσεύει σε αυτή την χώρα από τους κυβερνώντες που δεν σέβονται ούτε την αγωνία και τις πληγές των πολιτών της Ηλείας αλλά ούτε τις υψίστου συμβολισμού αρχαιότητες παγκόσμιας ακτινοβολίας τις οποίες τις “παραδίδουν” στα χέρια πολυεθνικών εταιρειών οι οποίες πλουτίζουν με τρόπους που όλοι γνωρίζουμε…», δήλωσε στο Documentonews.gr o δήμαρχος του Πύργου και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τάκης Αντωνακόπουλος.

«Θα περιμέναμε όλοι αυτοί να έρθουν για να αφουγκραστούν τα σοβαρότατα προβλήματα που άφησαν πίσω τους οι πρόσφατες πυρκαγιές. Υπάρχουν αγρότες που δεν έχουν να ζήσουν την οικογένειά τους. Οι ελαιώνες τους καταστράφηκαν ολοσχερώς μαζί με τις υποδομές. Ο περιβόητος δρόμος καρμανιόλα Πύργου – Πάτρας είναι ακόμη στις …συζητήσεις ,  οι Πανεπιστημιακές σχολές “πέταξαν” στον ορίζοντα… η δημόσια Υγεία βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο κι εμείς εδώ σκύβουμε το κεφάλι στις πολυεθνικές … και εγκαινιάζουμε τα έργα τους»  – τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Φυσικά ο πρωθυπουργός προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι» της πραγματικής του επίσκεψης στην Αρχαία Ολυμπία συμμετείχε σε σύσκεψη του δήμου τονίζοντας ότι… θα ασχοληθεί ο ίδιος με τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής της Ολυμπίας.

«Από τους κατεστραμμένους από την φωτιά ελαιώνες, φέτος δεν θα έχουμε κανένα εισόδημα. Πώς θα ζήσουμε τις οικογένειές μας; Πώς θα πληρώσουμε τα δάνεια και τις υποχρεώσεις μας; Οι ζωές των ανθρώπων θα πρέπει να είναι πάνω από τις πολυεθνικές και τις φιέστες»,  κατήγγειλαν οργισμένοι οι κάτοικοι των ορεινών χωριών του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Πάντως η παρουσία της Microsoft στον Αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας προκαλεί ερωτηματικά και στον χώρο των αρχαιολόγων κάποιοι εκ των οποίων καλούν την κυβέρνηση να δώσει στην δημοσιότητα ολόκληρη την σύμβαση που έχει υπογράψει το Υπουργείο Πολιτισμού με την πολυεθνική.

Διαβάστε επίσης: 

Φωτιά – Ολυμπία: Ο δήμαρχος Πύργου «φωτογραφίζει» και «στολίζει» Χρυσοχοΐδη: Όχι ρε παιδιά, ποιους δουλεύετε; (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter