Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Εξοργισμένη η «γαλάζια» αντιπεριφερειάρχης με το επιτελικό μπάχαλο – Καταγγέλλει λάθος συντονισμό

Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Εξοργισμένη η «γαλάζια» αντιπεριφερειάρχης με το επιτελικό μπάχαλο – Καταγγέλλει λάθος συντονισμό

Πλήρως εξοργισμένη εμφανίστηκε η «γαλάζια» αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη με το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη, επιρρίπτοντας  σαφείς ευθύνες στον «λάθος συντονισμό και την κακή εκτίμηση των γεγονότων». Την ίδια στιγμή, απέδωσε ένα μεγάλο μέρος της μη σωστής αντιμετώπισης της κατάστασης στη μη γνώση της περιοχής από τους υπευθύνους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Μεγάλη τύχη το γεγονός ότι δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι»

Η Δωροθέα Κολυνδρίνη περιέγραψε αρχικά πώς το ένα από τα μέτωπα που μαίνονταν, λόγω των καιρικών συνθηκών έφτασε προς την περιοχή με αποτέλεσμα οι υψηλές θερμοκρασίες από την πύρινη λαίλαπα να πυροδοτήσουν τα πυρομαχικά. Η αντιπεριφερειάρχης είπε επίσης ότι ήταν «μεγάλη τύχη το γεγονός ότι δεν σκοτώθηκαν άνθρωποι» με την ίδια να επιρρίπτει στη συνέχεια ευθύνες στον συντονιστή της πυροσβεστικής.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου εξήγησε ότι τον απόλυτο συντονισμό σε όλες τις διήμερες για την ώρα επιχειρήσεις κατάσβεσης των πυρκαγιών έχει ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως:

«Θέλω να κάνω σαφές ότι τον απόλυτο συντονισμό όλων των ενεργειών τον έχει ο επικεφαλής της πυροσβεστικής. Μου ζήτησαν χθες έξι μηχανήματα να έχουμε εκεί στην περιοχή, έστειλα 4 υδροφόρες και δύο γκρέιντερ – πριν από την αρχή του φαινομένου […] «Αυτά τα μηχανήματα δεν είχαμε δικαίωμα να τα διαχειριστούμε. Δεν είναι στην διακριτική ευχέρεια του περιφερειάρχη ή ακόμα και του αρχηγού του ΑΤΑΔ να διαχειρίζεται τα μηχανήματα που συντονίζουν την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς. Βάσει νόμου είναι το υπουργείο στο οποίο υπάγεται η πυροσβεστική και ο επικεφαλής ο οποίος συντόνιζε τα πάντα. Την αποκλειστική αρμοδιότητα στην κατάσβεση της φωτιάς την έχει το πυροσβεστικό σώμα και ο επικεφαλής αυτού».

«Δεν έγιναν έγκαιρες παρεμβάσεις όπως θα έπρεπε»

Σε ερώτηση που της τέθηκε για το αν είναι ικανοποιημένη από την διαχείριση της κατάστασης απάντησε ότι: «Όχι βέβαια, όχι ικανοποιημένη, ούτε καν συμβιβασμένη δεν είμαι. Θεωρώ ότι ο συντονισμός ήταν λάθος από την αρχή έως το τέλος. Δεν έγιναν έγκαιρες παρεμβάσεις όπως θα έπρεπε, από τη στιγμή που ήξεραν ότι η θερμοκρασιακή αύξηση θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν χώρο που είναι καταγεγραμμένος ως επικίνδυνος».

«Θα έπρεπε να είχαν κάνει αστακό όλη την περιοχή»

Στη συνέχεια πρόσθεσε μάλιστα «θα έπρεπε να είχαν κάνει αστακό όλη την περιοχή, να την έχουν θωρακίσει. Δεν πας να σβήσεις την βλάστηση όταν έχεις ένα στρατόπεδο που αν εκραγεί μπορείς να σκοτώσει όλο τον τόπο. Εξοργισμένη είμαι, όχι ικανοποιημένη. Φυσικά όταν είσαι επικεφαλής σε μια τέτοια επιχείρηση πρέπει να προλάβεις το χειρότερο και να μην τα αφήνεις στην τύχη τους».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter