Φράγμα Καχόβκα: Στους 17 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Φράγμα Καχόβκα: Στους 17 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Στους 17 ανεβάζει η Ρωσία τον αριθμό των νεκρών από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν σε δύο πόλεις που ελέγχονται από τις δυνάμεις της στη νότια Ουκρανία μετά την καταστροφή του φράγματος Καχόβκα στον ποταμό Δνείπερο την περασμένη εβδομάδα.

«Επιβεβαιώθηκε ο θάνατος 12 ανθρώπων στην Χόλα Πρίσταν και 5 ανθρώπων στην Αλέσκι», δήλωσε ο αξιωματούχος της κατοχικής διοίκησης της Χερσώνας Αντρέι Αλεξέγενκο, αναφερόμενος στις δύο αυτές μικρές πόλεις που βρίσκονται νοτιότερα του φράγματος Καχόβκα που κατέρρευσε την περασμένη εβδομάδα.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ιχόρ Κλιμένκο δήλωσε την Δευτέρα, ότι 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις περιφέρειες της Χερσώνας και του Μικολάγεφ και ότι 42 αγνοούνται. Η Ουκρανία και η Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για την καταστροφή του φράγματος, το οποίο βρίσκεται σε περιοχή που ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Οι διορισμένε από τη Μόσχα αρχές θα αρχίσουν σήμερα να καταβάλλουν αποζημίωση στους πλημμυροπαθείς ύψους έως και 10.000 ρουβλίων (σχεδόν 140 ευρώ), σύμφωνα επίσης με τον Αλεξέγενκο, ο οποίος πρόσθεσε ότι έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 500 αιτήσεις.

Σημειώνεται ότι πάνω από 7.100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από περιοχές που τελούν υπό ρωσικό έλεγχο, μεταξύ των οποίων 421 παιδιά, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Διαβάστε επίσης:

Φράγμα Καχόβκα: Αγωνία για το μέλλον του πυρηνικού εργοστασίου της Ζαπορίζια μετά την καταστροφή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter