Φρίκη στη Γάζα: 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά – 14 νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας (Photos)

Φρίκη στη Γάζα: 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά – 14 νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας (Photos)

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παρέθεσε ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Κρίστιαν Λιντμάιερ, σχετικά με τα θύματα των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με τον Λιντμάιερ, κατά μέσο όρο 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά στη Γάζα, ενώ από την έναρξη των επιχειρήσεων των IDF έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι, δηλαδή το 0,5% του συνολικού πληθυσμού στον παλαιστινιακό θύλακα.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι 14 νοσοκομεία έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας, είτε λόγω έλλειψης καυσίμων ή των ζημιών που έχουν υποστεί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Στη συνέντευξη Τύπου του Κρίστιαν Λιντμάιερ επισημάνθηκε επίσης ότι έχουν σημειωθεί 102 επιθέσεις εναντίον δομών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, 121 στη Δυτική Όχθη και 25 στο Ισραήλ.

Νέο μπαράζ βομβαρδισμών στη Γάζα

Πυκνοί βομβαρδισμοί σημειώθηκαν και τα ξημερώματα της Τετάρτης στην πόλη της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, οι εναέριες επιχειρήσεις έπληξαν την περιοχή Σουτζάγια στην ανατολική Γάζα, ενώ υπάρχουν αναφορές για δεκάδες θύματα.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιχειρεί «στην καρδιά» της πόλης της Γάζας – Καμία κατάπαυση πυρός χωρίς απελευθέρωση ομήρων

Σε νέο διάγγελμά του ο Μπενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ούτε θα παραδοθούν καύσιμα στη Γάζα, μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι οι Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς. Επανέλαβε επίσης ότι οι Παλαιστίνιοι άμαχοι να μετακινηθούν προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια.


Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ο στρατός «επιχειρεί στην καρδιά της πόλης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter