Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιχειρεί «στην καρδιά» της πόλης της Γάζας – Καμία κατάπαυση πυρός χωρίς απελευθέρωση ομήρων

Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ επιχειρεί «στην καρδιά» της πόλης της Γάζας – Καμία κατάπαυση πυρός χωρίς απελευθέρωση ομήρων

Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα και ενώ οι νεκροί στην πολιορκημένη λωρίδα ξεπερνούν τους 11.000, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Τρίτη, ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την Πόλη της Γάζας και διεξάγουν επιχειρήσεις εντός του αστικού ιστού.

Στο διάγγελμά του ο Νετανιάχου επανέλαβε ότι δεν θα υπάρξει κατάπαυση του πυρός, ούτε θα παραδοθούν καύσιμα στη Γάζα, μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι οι Ισραηλινοί όμηροι από τη Χαμάς. Επανέλαβε επίσης την έκκλησή του προς τους Παλαιστίνιους αμάχους να μετακινηθούν προς τα νότια για τη δική τους ασφάλεια.

Για ακόμα φορά έδωσε εντολή εκτοπισμού των Παλαιστίνιων αμάχων από το βορά προς το νότο για τη δική τους «ασφάλεια». «Δεν θα σταματήσουμε», είπε και επανέλαβε τον στόχο να «καταστρέψει πλήρως» τις ικανότητες της Χαμάς να ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός προειδοποίησε εξάλλου τη λιβανέζικη Χεζμπολάχ ότι «θα διαπράξει το λάθος της ζωής της» αν εμπλακεί σε πόλεμο με το Ισραήλ.

 

Ξένα μέσα αναφέρουν πως χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας έχουν βγει με άσπρες σημαίες και κατευθύνονται προς το νότο κατά μήκος της διαδρομής, την οποία έχει ορίσει ο στρατός, που τους έχει πει να περπατούν με τα χέρια ψηλά.

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Έκκληση για κατάπαυση πυρός – 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά στη Γάζα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε περισσότερους από 11.000 ανθρώπους – σχεδόν το 0,5% του συνολικού πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας – και κατά μέσο όρο 160 παιδιά σκοτώνονται καθημερινά, ανέφερε σήμερα ο εκπρόσωπος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Κρίστιαν Λιντμάιερ.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Λιντμάιερ είπε ότι μέχρι στιγμής 16 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν χάσει τη ζωή τους κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση για την προστασία του προσωπικού του ΠΟΥ.

Ανέφερε 102 επιθέσεις εναντίον δομών υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, 121 στη Δυτική Όχθη και 25 στο Ισραήλ. Επί του παρόντος, είπε ότι 14 νοσοκομεία στη Γάζα έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας λόγω της έλλειψης καυσίμων ή των ζημιών που έχουν υποστεί.

Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από έναρξη του πολέμου, ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ απηύθυνε εκ νέου έκκληση για την απελευθέρωση των περίπου 240 ομήρων, πολλοί εκ των οποίων χρήζουν ιατρικής φροντίδας. Ταυτόχρονα, σχολίασε πως τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τα δεινά του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα, που χρειάζεται άμεσα νερό, τρόφιμα και φάρμακα.

Πάνω από 10.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι

Το υπουργείο Υγείας της Χαμάς στη Γάζα ανακοίνωσε ότι 10.328 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί – μεταξύ των οποίων περισσότερα από 4.100 παιδιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter