Φταίνε το ΣΔΟΕ, το Documento, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κουφοντίνας

Φταίνε το ΣΔΟΕ, το Documento, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Κουφοντίνας

Τη γνώριμη στη ΝΔ τακτική της «σκευωρίας» επιστράτευσε η Σοφία Νικολάου προς υπεράσπισή της

«Σκευωρία Νικολάου». Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή που επέλεξε η πρώην γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου προκειμένου να απαντήσει στο δημοσίευμα του Documento της περασμένης Κυριακής. Ενα δημοσίευμα που αποκάλυψε ότι οι απευθείας αναθέσεις που έφεραν την υπογραφή της ζημίωσαν το δημόσιο κατά 1.937.948 ευρώ. Μικρή σημασία έχει αυτό όμως για τη Σ. Νικολάου, η οποία έχοντας θητεύσει πλάι στους καλύτερους δασκάλους υιοθετεί το αφήγημα περί «σκευωρίας». Οπως έχει κάνει σύσσωμη η ΝΔ στην περίπτωση του σκανδάλου Novartis, το οποίο εν μια νυκτί βαφτίστηκε «σκευωρία» και απειλήθηκαν αυτοί που… τόλμησαν να το διερευνήσουν και να το αποκαλύψουν. Ετσι και τώρα, σύμφωνα με τη Σ. Νικολάου, φταίνε το ΣΔΟΕ, το Documento, ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα «κοινό κέντρο». Μόνο αυτή δεν φταίει.

Το «κοινό κέντρο»

Η επίθεση της Σ. Νικολάου στο Documento ήταν αναμενόμενη. Ακόμη κι έτσι όμως, όσα έγραψε εναντίον της εφημερίδας ήταν τόσο ευφάνταστα που ξεπέρασαν και τις υψηλότερες προσδοκίες: «Θέλω να δώσω… συγχαρητήρια στην εφημερίδα Documento για την αποκλειστικότητα. Ενα πόρισμα που ολοκληρώθηκε στις 15 Φεβρουαρίου βρέθηκε την ίδια ημέρα στα χέρια των δημοσιογράφων της εφημερίδας. Τεράστια επιτυχία. Αραγε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Βαξεβάνη; Και πόσο τυχαία είναι η προ ολίγων ημερών “επίσκεψη” του κ. Πολάκη στο ΣΔΟΕ με τη σύνταξη του συγκεκριμένου πορίσματος και τη δημοσίευσή του; Εχει άραγε εσωτερική πληροφόρηση ο ΣΥΡΙΖΑ και η συγκεκριμένη εφημερίδα; Ή μήπως τα “χαλκεία” που κατασκευάζουν ενόχους έχουν κοινό κέντρο;».

Προφανώς και δεν χρήζει ιδιαίτερης απάντησης η «κατηγορία» ότι το επίμαχο πόρισμα του ΣΔΟΕ συντάχθηκε κατόπιν επικοινωνίας και διαβούλευσης ενός «κοινού κέντρου». Ποσώς ενδιαφέρει αυτό όμως τη Σ. Νικολάου, η οποία απέδειξε ακόμη μια φορά ότι είναι αξιοσέβαστη εκπρόσωπος του τραμπισμού στην Ελλάδα, μη διστάζοντας να εξαπολύει εξωφρενικές κατηγορίες εναντίον πολιτικών αντιπάλων, ελεγκτών και δημοσιογράφων.

Αξιοσέβαστη εκπρόσωπος του τραμπισμού στην Ελλάδα η υποψήφια βουλευτής που δεν διστάζει να εξαπολύει εξωφρενικές κατηγορίες εναντίον πολιτικών αντιπάλων, ελεγκτών και δημοσιογράφων

Το «πρώιμο» πόρισμα

Λίγες ώρες μετά η υπερασπιστική γραμμή της Σ. Νικολάου άλλαξε και το πόρισμα του ΣΔΟΕ μετατράπηκε σε «πρώιμο πόρισμα». Προφανώς δεν νοείται νομικά η έννοια «πρώιμου» πορίσματος ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ανεξάρτητης αρχής. Αλλωστε, όπως αποκαλύπτει σήμερα το Documento, το δήθεν «πρώιμο» πόρισμα διαβιβάστηκε υπηρεσιακώς στον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Χρήστο Μπαρδάκη στις 15 Φεβρουαρίου, δηλαδή τέσσερις ημέρες πριν από το επίμαχο δημοσίευμα της εφημερίδας. Αρα, «άνθρακες ο θησαυρός» ότι το πόρισμα αφότου ολοκληρώθηκε «βρέθηκε την ίδια ημέρα στα χέρια των δημοσιογράφων». Μάλιστα, το πόρισμα χρεώθηκε από τον Χρ. Μπαρδάκη σε εισαγγελικό λειτουργό στο πλαίσιο δικογραφίας που είχε ήδη σχηματιστεί.

Πολύς κόπος για ένα «πρώιμο» πόρισμα…

Είπε και κάτι ακόμη η Σ. Νικολάου: «Εχω στα χέρια μου όλο τον φάκελο με τις προσφορές, τις αντιπροσφορές, τις φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες, ποιες εταιρείες μπορούσαν να υλοποιήσουν ταχύτατα την προμήθεια του υγειονομικού υλικού, ποιες επελέγησαν και ποιες αποκλείστηκαν και γιατί. Ο φάκελος είναι στη διάθεση της Δικαιοσύνης». Αρα μας λέει ότι αφότου αποχώρησε από τη θέση της πήρε στο σπίτι της δημόσια έγγραφα; Μάλιστα.

Τις τελευταίες ημέρες η Σ. Νικολάου παραχώρησε πολλές τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Το πρώτο που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι… μάλλον δεν είναι και πολύ δεοντολογικό –και ηθικό– να καλείται από τα κανάλια χωρίς να ζητείται η άποψη της εφημερίδας. Και μάλιστα δημοσιογράφοι δήθεν εγνωσμένης αξίας να υιοθετούν τους ισχυρισμούς της Σ. Νικολάου περί «πρώιμου πορίσματος». Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πείτε…

Σε μια από αυτές τις τηλεοπτικές παρουσίες της Σ. Νικολάου, αφού χαρακτήρισε τον εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη «καθ’ έξιν δολοφόνο χαρακτήρων», αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η ΕΛΑΣ αγόραζε μάσκες σε διαφορετικές τιμές από τη Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής, επειδή «οι τιμές άλλαζαν κάθε μέρα. Πρώτο. Και δεύτερον ήταν άλλες οι ποσότητες».

«Πόλεμος λόγω Κουφοντίνα»

Η Σ. Νικολάου δεν έμεινε εκεί, αλλά είπε και το αμίμητο ότι ο λόγος που δέχεται «πόλεμο» είναι επειδή «μετέφερα τον Κουφοντίνα από τις αγροτικές φυλακές σε μια κλειστή φυλακή και έσπασα κάποια συστήματα στις ελληνικές φυλακές». Θα ήταν αστείο, αν δεν ήταν τραγικό. Παράλληλα, ερωτήματα – που δεν έχουν απαντηθεί– εγείρονται και από την άλλη αποκάλυψη του documentonews.gr ότι η Σ. Νικολάου πλήρωσε 22 διαφημίσεις το 2019 στο Facebook με δολάρια Καναδά, οι οποίες «κόπηκαν» διότι αυτό απαγορεύεται. Τώρα γιατί έγινε και από πού προήλθαν αυτά τα χρήματα είναι κάτι που γνωρίζει μόνο η Σ. Νικολάου.

Οι ευφάνταστες δηλώσεις της δεν φαίνεται να έχουν πείσει ακόμη την κυβέρνηση αναφορικά με το αν θα είναι υποψήφια στις εκλογές, παρότι έχει ανακοινωθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη εδώ και ένα χρόνο. Αλλωστε, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την άφησε «ακάλυπτη» δηλώνοντας: «Η κ. Νικολάου έχει δώσει τις δικές της εξηγήσεις. Από εκεί και πέρα η διαδικασία κατάρτισης των ψηφοδελτίων και των εκλογικών συνδυασμών της ΝΔ βρίσκεται σε εξέλιξη». Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα την περασμένη Πέμπτη, όταν ο Γ. Οικονόμου έκανε λόγο για «εκδοχές της κ. Νικολάου».

Κρίμα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter