G7-Ισραήλ: Εκκληση στο Ισραήλ να διατηρήσει τις σχέσεις με τις παλαιστινιακές τράπεζες

G7-Ισραήλ: Εκκληση στο Ισραήλ να διατηρήσει τις σχέσεις με τις παλαιστινιακές τράπεζες

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της Ομάδας των 7 (G7) θα ζητήσουν από το Ισραήλ να διατηρήσει τις σχέσεις τραπεζικής ανταπόκρισης μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινιακών τραπεζών προκειμένου να επιτρέψουν τη συνέχιση ζωτικής σημασίας συναλλαγών, εμπορίου και υπηρεσιών, σύμφωνα με προσχέδιο ανακοίνωσης στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters σήμερα.

Η ανακοίνωση, που θα δημοσιοποιηθεί στο τέλος της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζιτών της G7 που συνεδριάζουν στη βόρεια Ιταλία, ζητά επίσης από το Ισραήλ «να αποδεσμεύσει παρακρατηθέντα έσοδα εκκαθάρισης προς την Παλαιστινιακή Αρχή, λόγω των επιτακτικών δημοσιονομικών αναγκών».

«Καλούμε το Ισραήλ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσει ότι οι υπηρεσίες τραπεζικής ανταπόκρισης μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινιακών τραπεζών θα παραμείνουν σε ισχύ, ούτως ώστε να συνεχιστούν οι ζωτικής σημασίας χρηματοοικονομικές συναλλαγές και το κρίσιμης σημασίας εμπόριο και οι υπηρεσίες», σύμφωνα με το προσχέδιο της ανακοίνωσης.

Οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G7 ζητούν επίσης την άρση ή χαλάρωση άλλων μέτρων «που επηρέασαν αρνητικά το εμπόριο για να αποφευχθεί η περαιτέρω επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης στη Δυτική Όχθη».

 

Διαβάστε επίσης 

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Πρώτο συναπάντημα σε τελικό Final 4 – Η ημέρα και η ώρα του ματς

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

Το βραβείο της σιωπής

Ακόμα και το κυβερνητικό παρατηρητήριο τιμών διαψεύδει Μητσοτάκη για τη φέτα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter