Γαλλία: 52 ασυνόδευτοι ανήλικοι ανάμεσα στους 247 ανθρώπους που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Γαλλία: 52 ασυνόδευτοι ανήλικοι ανάμεσα στους 247 ανθρώπους που διασώθηκαν στη Μεσόγειο

Ένα ακόμα περιστατικό με τραγικές συνέπειες στη Μεσόγειο κατεγράφη κατά την διάσωση 19 προσφύγων από το πλοίο Ocean Viking, στο οποίο επιβαίνουν πλέον 247 μετανάστες.

Πρόκειται για πλοίο, το περισυνέλεξε 228 μετανάστες, σε τέσσερις διαφορετικές επιχειρήσεις διάσωσης. Από τους συνολικά 247 επιβαίνοντες, οι 54 είναι ανήλικοι και από αυτούς οι 52 είναι ασυνόδευτοι.

Μεταξύ των διασωθέντων από μια πλαστική λέμβο που έπλεε στα διεθνή ύδατα, στα ανοιχτά της Λιβύης, είναι δύο γυναίκες και τρεις ασυνόδευτοι ανήλικοι.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, που συνεργάζεται με τη μη κυβερνητική οργάνωση που το ναυλώνει, σώθηκε και ένα μωρό ηλικίας πέντε μηνών.

Οι περισσότεροι από τους μετανάστες προέρχονται από την Αίγυπτο, το Μπαγκλαντές, τη Συρία, την Αιθιοπία, την Τυνησία και την Ακτή Ελεφαντοστού.

Η κεντρική Μεσόγειος είναι η πιο επικίνδυνη μεταναστευτική οδός του κόσμου, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. Πρόκειται για υπηρεσία του ΟΗΕ, η οποία εκτιμά ότι περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του στη θάλασσα ή αγνοούνται από το 2014.

Διαβάστε επίσης: Με τραύματα, σοβαρά εγκαύματα και υποθερμία φθάνουν οι πρόσφυγες στη Βρετανία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter