Γάμος ομοφύλων: Η Μητρόπολη Κέρκυρας «αφορίζει» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ

Γάμος ομοφύλων: Η Μητρόπολη Κέρκυρας «αφορίζει» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ
Δημήτρης Μπιάγκης (EUROKINISSI)

Την τακτική της στοχοποίησης βουλευτών που υπερψήφισαν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών ακολουθεί πλέον η κορυφή της ιεραρχίας της Εκκλησία της Ελλάδας. Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  Αλέξανδρο-Χρήστο Αυλωνίτη και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Μπιάγκη, επειδή τάχθηκαν υπέρ της ισότητας στον πολιτικό γάμο.

Τη δυσφορία της εκπέμπουν η ηγεσία και στελέχη της Κουμουνδούρου ενώ άμεσα αντέδρασε η Χαριλάου Τρικούπη που χαρακτήρισε την απόφαση αυτή «απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 5 Μαρτίου 2024 οι ιερείς και οι διάκονοι της Ιεράς Μητροπόλεως Κερκύρας συνήλθαν σε τακτική ιερατική σύναξη στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, υπό την προεδρία του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκταρίου. Κατέληξαν σε ψήφισμα κατά της θεσμοθέτησης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών στο οποίο επεσήμαναν ότι οι βουλευτές  Αλέξανδρος-Χρήστος Αυλωνίτης (ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και Δημήτρης Μπιάγκης (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ) υπέπεσαν σε «βαρύτατο πνευματικό και ηθικό ολίσθημα».

Γι αυτό, όπως σημειώνεται στο ψήφισμα, τους καλούν «να απέχουν από οποιαδήποτε εκκλησιαστική εκδήλωση», ενώ θεωρούν ότι δεν τους επιτρέπεται να κοινωνήσουν των αχράντων μυστηρίων και τους προτρέπουν «σε μετάνοια για το ατόπημά τους». Και δηλώνουν ότι «δεν θα τους αποδώσουμε στο εξής καμία τιμή που απορρέει από τη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας στις επίσημες εκδηλώσεις, στις ενοριακές λατρευτικές συνάξεις και λιτανείες και τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Αντιθέτως, εκφράζονται με θέρμη υπέρ του βουλευτή Κέρκυρας της ΝΔ Στέφανο Γκίκα για τον οποίο αναφέρουν: «Συγχαίρουμε ολοκαρδίως τον βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος του νομού μας, διότι επέδειξε φρόνημα ορθοδόξου χριστιανού, διεφύλαξε ακέραιη τη συνείδησή του και, παρότι κατανοούμε ότι ήρθε σε δύσκολη θέση έναντι του κόμματός του, δηλώνουμε ότι έχει τη στήριξή μας για την πράξη του να μην κρυφτεί διά της απουσίας του, αλλά να ομολογήσει δημόσια την πίστη του καταψηφίζοντας τον νόμο».

Το βράδυ της Τρίτης το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υπερασπίζονται τους δυο βουλευτές που στοχοποιήθηκαν και σημειώνουν ότι ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν συνάδουν με τον ρόλο της Εκκλησίας.

Ολόκληρη η τοποθέτηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι η εξής:

«Η ανακοίνωση της Μητρόπολης Κέρκυρας με την οποία θέτει εκτός εκκλησίας τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρη Μπιάγκη, καθώς και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Αυλωνίτη, είναι απολύτως απαράδεκτη και καταδικαστέα.

Η πολιτεία έχει απαρέγκλιτο καθήκον την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ανεξαιρέτως και τη νομοθετική διασφάλιση της ισότητας όλων των πολιτών.

Ενέργειες, που επενδύουν σε διαχωρισμούς με μικροκομματικές σκοπιμότητες και στοχοποιούν βουλευτές για την εκτέλεση των νομοθετικών τους καθηκόντων σύμφωνα με το Σύνταγμα, προφανώς και δεν συνάδουν με τον ρόλο της Εκκλησίας».

Διαβάστε επίσης: ΠΑΣΟΚ: Εμφύλιος για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και… ανυπακοή στον Νίκο Ανδρουλάκη

Ιερός πόλεμος: «Τους κάλεσα σε γεύμα», απαντάει η Σακελλαροπούλου για τους Ιεράρχες

Εκκλησία: «Ιερός Πόλεμος» σε Σακελλαροπούλου και βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter