Ιερός πόλεμος: «Τους κάλεσα σε γεύμα», απαντάει η Σακελλαροπούλου για τους Ιεράρχες

Ιερός πόλεμος: «Τους κάλεσα σε γεύμα», απαντάει η Σακελλαροπούλου για τους Ιεράρχες

Σε κρίση βρίσκονται οι σχέσεις της επίσημης Εκκλησίας και της Προεδρίας της Δημοκρατίας αλλά και της κυβέρνησης όπως φαίνεται από ανακοινώσεις που μεταφράζονται ως πόλεμος για τον πρόσφατο νόμο για τον γάμο ομοφύλων.

Τον νόμο στήριξαν πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές αλλά και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους οποίους έδειξε «πόρτα» η Ιερά Σύνοδος με ανακοίνωση της, εν όψει του εορτασμού της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Μετά από την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου,  που μεταφέρει τον εορτασμό από τη Μητρόπολη στο πολύ μικρότερο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, η Προεδρία της Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προσκάλεσε… χθες τους ιεράρχες σε γεύμα.

Εκεί που πρωτοτυπεί η ανακοίνωση είναι η αναφορά πως «είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».

Η ανακοίνωση της Προεδρίας:

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου απέστειλε χθες, 4 Μαρτίου, προσκλήσεις προς τον Πρόεδρο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, και τα Μέλη της Συνόδου, για το καθιερωμένο γεύμα που παραθέτει προς τιμήν τους στο Προεδρικό Μέγαρο, με την ευκαιρία της Εορτής της Ορθοδοξίας.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Δ.Ι.Σ. είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στο Προεδρικό Μέγαρο, παράλληλα όμως είναι σεβαστή και η απόφασή τους ως προς το αν θα αποδεχθούν την πρόσκληση».

Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Συνήλθε σήμερα, Τρίτη 5 Μαρτίου 2024, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 167ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Δ.Ι.Σ. αποφάσισε ότι ο εφετινός εορτασμός της Κυριακής της Ορθοδοξίας, κατά την Α’ Κυριακή των Νηστειών, 24η Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη, ιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Συνοδικών Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου, Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος. Τον πανηγυρικό της ημέρας, ως έχει ήδη ορισθεί, θα εκφωνήσει ο Σεβασμιώτατος Συνοδικός Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός».

Διαβάστε επίσης: Εκκλησία: «Ιερός Πόλεμος» σε Σακελλαροπούλου και βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια

Υπόθεση Ασημακοπούλου: Εισαγγελική έρευνα για τα προσωπικά δεδομένα των αποδήμων

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter