Γάμος ομοφύλων: Ο Άγιος Βαλεντίνος-Σαμαράς θα στείλει ψήφους εκτός Νέας Δημοκρατίας;

Γάμος ομοφύλων: Ο Άγιος Βαλεντίνος-Σαμαράς θα στείλει ψήφους εκτός Νέας Δημοκρατίας;

Τα κουκιά τα μετράνε και τα ξαναμετράνε στη Νέα Δημοκρατία για το γάμο ομοφύλων. Το μόνο μέχρι στιγμής «σίγουρο» είναι πως θα περάσει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Αλλά το ζητούμενο τώρα δεν είναι μόνον πόσοι θα το υπερψηφίσουν, πόσοι θα σιγήσουν και θα απέχουν και πόσοι θα πάρουν το λόγο.Το ζητούμενο για τη Νέα Δημοκρατία ενόψει των Ευρωεκλογών είναι τι θα πει ο Αντώνης Σαμαράς που το μόνο που είναι βέβαια είναι πως θα ρίξει κεραυνούς.

Αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ξέρουν αν ο απογοητευμένος Σαμαράς σε μια σειρά θεμάτων, από το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας έως την προσέγγιση με την Τουρκία θα ασκήσει τέτοια κριτική που θα στείλει ψηφοφόρους προς τα ακροδεξιά ή αν απλά εμφανιστεί ως «ενωτικός» εκφράζοντας απλά μια διαφορετική προσέγγιση που θα κρατήσει τους διαφωνούντες στο γαλάζιο στρατόπεδο και δεν θα τους δείξει προς άλλες κατευθύνσεις, εκβιάζοντας έτσι και το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο ίδιος έχει προαναγγείλει την ομιλία του λέγοντας «στην συντριπτική της πλειονότητα η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για το ζήτημα, θα τοποθετηθώ όταν έρθει η ώρα στη Βουλή».

Εξάλλου η θέση του υπήρξε σαφής: «Οφείλουμε να στηρίξουμε την ‘πυρηνική’ οικογένεια, όπου υπάρχουν γονεϊκά πρότυπα και των δύο φύλων, δηλαδή υπάρχει μάνα και πατέρας […] Για να αντιμετωπίσουμε το δημογραφικό, οφείλουμε να δώσουμε έμφαση στην πυρηνική οικογένεια. Άλλωστε, το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια έλυσε κάθε πρόβλημα ‘δικαιωμάτων’» είχε επισημάνει σε συνέντευξή του, προσθέτοντας πως τα παιδιά «έχουν ανάγκη –και δικαίωμα– να έχουν μάνα και πατέρα, όχι ‘γονέα ένα’ και ‘γονέα δύο’».

Θα δώσει ο Σαμαράς το «παρών» ως παίκτης πάνω από τη γραμμή του κόμματος και ελέγχοντας τη βάση ή απλά με τη διαφωνία του εντός πλαισίων κόμματος θα αφήσει ένα περιθώριο στους οπαδούς του εντός να εκφραστούν μέσα από τα γαλάζια ψηφοδέλτια;

Πάντως, τον πρωθυπουργό ακόμα τον ενδιαφέρουν τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών γιατί θέση στην Ευρώπη για την πάρτη του, δεν έχει βρεθεί ακόμα…

Διαβάστε επίσης:

Politico: Ο Μητσοτάκης, ο γάμος ομοφύλων και στο βάθος… μία θέση στις Βρυξέλλες

«Αιχμές» Μπακογιάννη προς Σαμαρά: «Όταν πήραμε 18% το κέντρο είχε φύγει» (Video)

Γάμος ομοφύλων: Ακροδεξιά και ΚΚΕ στυλώνουν τα πόδια στη Βουλή

Κουτσούμπας: Γάμος ομόφυλων σημαίνει κατάργηση της πατρότητας και μητρότητας (Video)

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter