Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Θετική στάση επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Θετική στάση επί της αρχής από το ΠΑΣΟΚ

Ψήφο κατά συνείδηση προκρίνει η Χαρ. Τρικούπη, αλλά διαμηνύει ότι δεν θα ανεχτεί διαγκωνισμούς και εσωστρέφεια

Κάθε άλλο παρά κοµµατική χαλάρωση στη Χαριλάου Τρικούπη προοιωνίζεται η ψήφος κατά συνείδηση (χωρίς κοµµατική πειθαρχία) στο νοµοσχέδιο για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών, µε θετική επί της αρχής στάση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη έδωσε σαφές µήνυµα στους βουλευτές του κόµµατος ότι δεν θα ανεχτεί να εξαχθούν στο ΠΑΣΟΚ η εσωστρέφεια και οι διαγκωνισµοί της Ν∆. ∆εν θα επιτρέψει να θολώσει µε εσωτερικές συγκρούσεις η όποια δυναµική (ανοδική, χωρίς να είναι εκλογικά απογειωτική, µε βάση τα δηµοσκοπικά ευρήµατα) του ΠΑΣΟΚ ενόψει των ευρωεκλογών.

Δείτε επίσης – Ντόρα Μπακογιάννη: Ο Βορίδης προτιμά τα παιδιά στα ιδρύματα παρά σε ομόφυλη οικογένεια (Video)

Σαφείς αντιδράσεις

Πάντως ήδη προκαλεί ερωτήµατα η τοποθέτηση Ανδρουλάκη ότι η συζήτηση του νοµοσχεδίου για τον γάµο των οµόφυλων ζευγαριών δεν έπρεπε να ανοίξει µε τον τρόπο που έγινε, ιδιαίτερα πριν από τις ευρωεκλογές! ∆εν λείπουν οι εκτιµήσεις ότι αυτό δείχνει ότι υπάρχουν σαφείς αντιδράσεις εντός του ΠΑΣΟΚ (κυρίως αποχή ή/και καταψήφιση), αλλά και από την άλλη ότι η όποια καθυστέρηση ή αναβολή θα διευκόλυνε αντικειµενικά τη Ν∆ να ξεγλιστρήσει από τους εσωκοµµατικούς τριγµούς.

Πάντως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης επιδιώκει να πορευτεί ως τις ευρωεκλογές κρατώντας το… λάβαρο της αντιµητσοτακικής κεντροαριστεράς. Μάλιστα η ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη κρίνει ότι οι νοµοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης της Ν∆, από τον αντισυναινετικό αιφνιδιασµό για την επιστολική ψήφο ως τον χειρισµό για τον γάµο µεταξύ οµοφύλων, ξεσκέπασαν το «γαλάζιο» προσωπείο περί κυβερνησιµότητας. Κατά τη Χαριλάου Τρικούπη κατέρρευσαν «γαλάζιοι» µύθοι και αναδείχτηκαν τρία πολιτικά χαρακτηριστικά της κυβέρνησης της Ν∆: αναξιοπιστία, τυχοδιωκτισµός, αλαζονεία.

Με αντίστροφη επιχειρηµατολογία κάνει προβολή σε µια κυβέρνηση µε κυρίαρχο πόλο το ΠΑΣΟΚ που κατά δήλωση του Ν. Ανδρουλάκη δεν θα έκανε ό,τι ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βουλιάζει την Ελλάδα δυόµισι χρόνια µε τα περί αυτορρύθµισης της αγοράς ή εκφυλίζει τη διαδικασία για το νοµοσχέδιο σχετικά µε την ισότητα στον πολιτικό γάµο, χωρίς να δίνει χρόνο για δηµόσια συζήτηση σχετικά µε τον σεβασµό των ανθρώπινων δικαιωµάτων.

Ψάχνουν φόρµουλα

Οι διαφωνίες και οι ενστάσεις βουλευτών επί του νοµοσχεδίου καταγράφηκαν στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ της 25ης Ιανουαρίου 2024. Οι αποφάσεις µετατέθηκαν για την ερχόµενη Τρίτη (30 Ιανουαρίου 2024), οπότε θα συνεδριάσει εκ νέου το όργανο και στο µεταξύ θα υπάρξουν εσωκοµµατικές ζυµώσεις. Μένει να φανεί ποια φόρµουλα θα βρεθεί µε τους διαφωνούντες και ιδίως µε όσους είναι κάθετα αρνητικοί µε το νοµοσχέδιο, όπως οι βουλευτές Παναγιώτης Παρασκευαΐδης, Σταύρος Μιχαηλίδης και Ανδρέας Πουλάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter