Γάζα: Ακροδεξιοί Ισραηλινοί συνεχίζουν τα μπλόκα κατά της ανθρωπιστικής βοήθειας

Γάζα: Ακροδεξιοί Ισραηλινοί συνεχίζουν τα μπλόκα κατά της ανθρωπιστικής βοήθειας

Ο πόλεμος στη Γάζα διεξάγεται σε πολλά μέτωπα. Ένα από αυτά είναι η ανθρωπιστική βοήθεια.

Μήνες αφότου κάποιοι Ισραηλινοί άρχισαν να διαμαρτύρονται για τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους λιμοκτονούντες Παλαιστίνιους και τα οποία εισέρχονταν στη Γάζα στο κύριο πέρασμα Kerem Shalom, η αντιπαράθεση μεταφέρθηκε σε άλλους βασικούς κόμβους, όπου αντίπαλες ομάδες ακτιβιστών κάνουν ό,τι μπορούν για να εμποδίσουν ή να προστατεύσουν αντίστοιχα τις αυτοκινητοπομπές με την ανθρωπιστική βοήθεια.

Τις τελευταίες εβδομάδες, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πλημμυρίσει από εικόνες με φορτηγά ανθρωπιστικής βοήθειας που μπλοκάρονται και λεηλατούνται.

Ακτιβιστές της δεξιάς, συμπεριλαμβανομένων Εβραίων εποίκων που ζουν στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, έχουν ανεβάσει δεκάδες βίντεο με πλήθη, συμπεριλαμβανομένων μερικών πολύ μικρών παιδιών, να εκσφενδονίζουν τρόφιμα στο έδαφος και να καταστρέφουν κουτιά με βοήθεια.

«Είναι σημαντικό να σταματήσει η βοήθεια», λέει ένας ακροδεξιός ακτιβιστής στο BBC. «Είναι ο μόνος τρόπος να κερδίσουμε. Ο μόνος τρόπος για να πάρουμε πίσω τους ομήρους μας».

Πολλοί υποστηρίζουν ότι οι κάτοικοι της Γάζας δεν πρέπει να λάβουν τίποτα όσο οι Ισραηλινοί όμηροι παραμένουν αιχμάλωτοι και ότι η παροχή βοήθειας στη Γάζα χρησιμεύει απλώς στην παράταση του πολέμου.

Άλλα βίντεο δείχνουν Ισραηλινούς άγρυπνους να σταματούν φορτηγά στην Ιερουσαλήμ και να απαιτούν από τους οδηγούς να δείξουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν μεταφέρουν βοήθεια στη Γάζα. Τα πρόσωπά τους είναι ακάλυπτα και φαίνεται να ενεργούν με πλήρη ατιμωρησία.

Στη Δυτική Όχθη, τουλάχιστον δύο οδηγοί που δεν μετέφεραν εμπορεύματα με προορισμό τη Γάζα σύρθηκαν από τα οχήματά τους και ξυλοκοπήθηκαν.

Οι Παλαιστίνιοι οδηγοί φορτηγών λένε ότι συχνά πέφτουν θύματα ξυλοδαρμού.

«Είμαι τρομοκρατημένος μέχρι να φτάσω στο σημείο διέλευσης», είπε ο Adel Amro στο BBC. «Φοβάμαι για τη ζωή μου».

Ο κ. Άμρο μετέφερε εμπορικά αγαθά από τη Δυτική Όχθη στη Γάζα όταν τον επιτέθηκαν. Άλλοι οδηγοί στοχοποιήθηκαν επειδή εμπλέκονται στη μεταφορά βοήθειας από την Ιορδανία, η οποία πρέπει να διασχίσει τη Δυτική Όχθη και το Ισραήλ πριν φτάσει στη Γάζα.

«Τώρα παίρνουμε παράπλευρους δρόμους, μακριά από τις κύριες διαδρομές, γιατί φοβόμαστε την επιθετικότητα των εποίκων», είπε.

 

Διαβάστε επίσης 

Ο υπουργός Φλωρίδης μαινόμενος σπρώχνει αστυνομικούς και εμποδίζει τη σύλληψη της γραμματέα του

Παναθηναϊκός – Ρεάλ Μαδρίτης: Πρώτο συναπάντημα σε τελικό Final 4 – Η ημέρα και η ώρα του ματς

Χαλκίδα: Ο σύζυγος της διεφθαρμένης εφοριακού διορίστηκε ελεγκτής στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου με υπογραφή Πιτσιλή

Το βραβείο της σιωπής

Ακόμα και το κυβερνητικό παρατηρητήριο τιμών διαψεύδει Μητσοτάκη για τη φέτα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter