Γάζα: Μετέωρη η συμφωνία κατάπαυσης πυρός – «Ούτε ανακωχή, ούτε απελευθέρωση ομήρων πριν από την Παρασκευή»

Γάζα: Μετέωρη η συμφωνία κατάπαυσης πυρός – «Ούτε ανακωχή, ούτε απελευθέρωση ομήρων πριν από την Παρασκευή»

«Δεν θα υπάρξει ανακωχή και δεν θα απελευθερωθεί κανένας όμηρος πριν από την Παρασκευή», έκαναν γνωστό οι ισραηλινές αρχές όσον αφορά τη Γάζα. Συγκεκριμένα, η εν λόγω πληροφορία μεταφέρθηκε από πηγή της ισραηλινής κυβέρνησης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων συνεχίζονται ασταμάτητα», πάντως η έναρξη της απελευθέρωσης κάποιων από αυτούς δεν θα γίνει «πριν από την Παρασκευή», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ, ο Τσάχι Χανέγκμπι, σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Η δήλωση και η ανακοίνωση καταγράφονται ενώ η ανακωχή και οι πρώτες απελευθερώσεις ομήρων αναμένονταν την Πέμπτη. Ισραηλινά ΜΜΕ έκαναν λόγο περί σχεδιαζόμενης απελευθέρωσης των πρώτων ομήρων το μεσημέρι, έπειτα από την εφαρμογή της ανακωχής στις 10:00.

Η κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε μάλιστα προσκαλέσει την Τετάρτη το βράδυ δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ, σε κέντρο Τύπου αφιερωμένο στην «επιστροφή των ομήρων» από το μεσημέρι σήμερα.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η συμφωνία ανάμεσα στις δυο πλευρές προβλέπει την απελευθέρωση τουλάχιστον 50 ομήρων, γυναικών και παιδιών, και «παύση» των εχθροπραξιών για τέσσερις ημέρες. Σε αντάλλαγμα για τους πενήντα ομήρους, αναμένεται να αποφυλακιστούν 150 παλαιστίνιοι έγκλειστοι σε ισραηλινά κέντρα κράτησης, ανάμεσά τους επίσης γυναίκες και παιδιά.

Η συμφωνία ανακοινώθηκε την 47η ημέρα του αιματοκυλίσματος στη Γάζα.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Το διπλωματικό παρασκήνιο της προσωρινής εκεχειρίας – Οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις και τα… αγκάθια

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter