Γάζα: Απομακρύνθηκαν ασθενείς από νοσοκομείο που είχαν κάνει έφοδο οι Ισραηλινοί

Γάζα: Απομακρύνθηκαν ασθενείς από νοσοκομείο που είχαν κάνει έφοδο οι Ισραηλινοί

Ένα νοσοκομείο στη βόρεια Γάζα, στο οποίο τα ισραηλινά στρατεύματα πραγματοποίησαν έφοδο, δεν λειτουργεί πλέον. Οι ασθενείς, ανάμεσά τους και βρέφη, έχουν απομακρυνθεί θέτοντας έτσι σε μεγαλύτερο κίνδυνο τις υγειονομικές υπηρεσίες του θύλακα που ήδη καταρρέουν, όπως δήλωσε την Τρίτη αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι Παλαιστίνιοι ανακοίνωσαν ότι ισραηλινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν την περασμένη εβδομάδα μπουλντόζα για να γκρεμίσουν την περίμετρο του νοσοκομείου Καμάλ Αντουάν υποχρεώνοντας εκτοπισμένους ανθρώπους να το εγκαταλείψουν. Το Ισραήλ ισχυρίστηκε ότι το νοσοκομείο χρησιμοποιούνταν από μαχητές της Χαμάς. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει την πληροφορία αυτή με ανεξάρτητο τρόπο. Ο ΠΟΥ ανακοίνωσε ότι αναζητεί επειγόντως πληροφορίες σχετικά με το νοσοκομείο.

«Αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι ότι πλέον δεν είναι λειτουργικό», δήλωσε στο πρακτορείο ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη Γάζα Ρίτσαρντ Πίπερκορν.

Ο ίδιος εξήγησε ότι δύο νεογέννητα μεταφέρθηκαν σπίτι, «στις οικογένειές τους με οδηγίες για την φροντίδα τους», ενώ άλλοι ασθενείς περιλαμβανομένων βρεφών μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Αλ Άχλι και Αλ Σίφα. «Πολλοί εργαζόμενοι στο νοσοκομείο φέρεται ότι κρατούνται», συμπλήρωσε.

«Δεν έχουμε περιθώριο να χάσουμε κανένα νοσοκομείο», επισήμανε.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Καρότο και μαστίγιο από ΗΠΑ στο Ισραήλ

Τα περισσότερα νοσοκομεία στη Γάζα έχουν καταστεί μη λειτουργικά εξαιτίας του πολέμου και περισσότερο έχουν πληγεί οι υγειονομικές υπηρεσίες στη βόρεια Γάζα.

Στη Γάζα κατοικούν περίπου 2,3 εκατομμύρια άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους μετά την επίθεση του Ισραήλ.

Ενώ πολλοί έχουν υποχρεωθεί να μεταφερθούν στη νότια Γάζα, υπάρχουν πληροφορίες ότι έως και πολλές εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν στο βόρειο τμήμα, όπου «πρέπει να καταστούν λειτουργικές πολλές υγειονομικές εγκαταστάσεις», είπε ο Πίπερκορν.

Ο ίδιος είπε πως περίπου 4.000 εκτοπισμένοι που έχουν βρει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Νάσερ στην πόλη Χαν Γιούνις, νότια, κινδυνεύουν καθώς το Ισραήλ διεξάγει εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις.

«Είπαν στο προσωπικό μας ότι φοβούνται πολύ», κατέληξε ο Πίπερκορν.

Διαβάστε επίσης: Αμπντάλα: Οι ΗΠΑ μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο για να τελειώσει ο πόλεμος στη Γάζα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter