Γάζα: Δίχως τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Χαν Γιουνίς – «Ανθρώπινη θάλασσα κινείται προς τη Ράφα»

Γάζα: Δίχως τέλος το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Χαν Γιουνίς – «Ανθρώπινη θάλασσα κινείται προς τη Ράφα»

Η Χαν Γιούνις παραμένει σήμερα θέατρο σκληρών μαχών στη Γάζα, με δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείπουν άρον – άρον την περιοχή για να σωθούν.

Την ίδια ώρα, ταβλέμματα στρέφονται στη Χάγη, στο Διεθνές Δικαστήριο. Ενδέχεται εντός της ημέρας να δώσει εντολή στο Ισραήλ να σταματήσει το ανελέητο σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς όμως να έχει κανένα μέσο επιβολής τέτοιας απόφασης.

Η διεθνής κοινότητα εκφράζει τις τελευταίες ώρες ανησυχία για τον άμαχο πληθυσμό στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, κυρίως στη Χαν Γιούνις, όπου πυρά αρμάτων μάχης εναντίον εγκατάστασης του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) σκότωσαν 13 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 56, 21 από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Προσπαθήσαμε να φύγουμε, αλλά όταν κοίταξα έξω, είδα άρματα μάχης να ρίχνουν. Πώς θα μπορούσαμε να φύγουμε;» αναρωτιόταν πάνω στο κρεβάτι του, στο νοσοκομείο Άχμαντ Κάτρα, παλαιστίνιος άμαχος που τραυματίστηκε στο επεισόδιο. «Δεν μας έδωσαν καμιά ευκαιρία να φύγουμε. Έλεγαν πως επρόκειτο για ασφαλή τοποθεσία, όμως τελικά μας βομβάρδισαν μέσα σε εγκατάσταση του ΟΗΕ», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, γίνονταν ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί χθες στη Χαν Γιούνις, όπου σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό κρύβεται η ηγεσία της Χαμάς στον θύλακο. Ο στρατός κατηγόρησε για πολλοστή φορά εξάλλου τον στρατιωτικό βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος πως εξαπολύει επιθέσεις από τοποθεσίες κοντά σε νοσοκομεία.

«Ανθρώπινη θάλασσα»

Τις τελευταίες ημέρες, χιλιάδες άνθρωποι πήραν τον δρόμο από τη Χαν Γιούνις προς τη Ράφα, πόλη που γειτονεύει με την Αίγυπτο, όπου έχουν πλέον συγκεντρωθεί οι περισσότεροι από τους 1,7 εκατ. εκτοπισμένους εξαιτίας των ισραηλινών επιχειρήσεων.

«Ανθρώπινη θάλασσα εξαναγκάστηκε να φύγει από τη Χαν Γιούνις για να πάει στα σύνορα με την Αίγυπτο», συνόψισε κατά τη διάρκεια της νύχτας ο γενικός επίτροπος του UNRWA, ο Φιλίπ Λαζαρινί, κάνοντας λόγο περί «αναζήτησης χωρίς τέλος για ασφάλεια» από τον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας αφότου ξέσπασε ο πόλεμος.

Την ίδια ώρα ο ισραηλινός στρατός διαβεβαιώνει πως έχει «περικυκλώσει» τη Χαν Γιούνις.

Διαβάστε επίσης: Χάγη: Ο Παλαιστίνιος Ρατζί Σουράνι μιλάει στο documentonews.gr για την προσφυγή της Ν. Αφρικής κατά του Ισραήλ

Γάζα: Την Παρασκευή η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου για τα προσωρινά μέτρα κατά του Ισραήλ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter