Γάζα: Εκατοντάδες άμαχοι ξανά στη Ράφα – Τώρα ο Μπάιντεν ζητά «ανθρωπιστική παύση» (Photos)

Γάζα: Εκατοντάδες άμαχοι ξανά στη Ράφα – Τώρα ο Μπάιντεν ζητά «ανθρωπιστική παύση» (Photos)

Συνεχίζονται οι αιματηρές επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού της Γάζας, με τους βομβαρδισμούς στον παλαιστινιακό θύλακα να είναι αδιάκοποι. Η διεθνής κοινότητα εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το λουτρό αίματος στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμαλίγια, όπου τουλάχιστον 195 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ για δεύτερη ημέρα εκατοντάδες άμαχοι περιμένουν τη διέλευσή τους στην Αίγυπτο μέσα από τη Ράφα.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Λουτρό αίματος στον καταυλισμό προσφύγων – Τουλάχιστον 195 οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς (Photos)

Την Πέμπτη, η Αρχή Συνόρων και Διέλευσης της Γάζας δημοσίευσε λίστα με 596 πολίτες, αμάχους, ξένους αλλά και ανθρώπους με διπλή υπηκοότητα, οι οποίοι έχουν άδεια να περάσουν από τη Ράφα με προορισμό την Αίγυπτο. Σύμφωνα με το Al Jazeera, 24 εξ αυτών προέρχονται από την Ελλάδα.

Για «ανθρωπιστική παύση» μιλά ο Μπάιντεν

Ο Τζο Μπάιντεν τάχθηκε χθες Τετάρτη υπέρ του να υπάρξει «παύση» στις πολεμικές επιχειρήσεις προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν οι αιχμάλωτοι από τη Γάζα».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου, ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε πως με τον όρο «αιχμάλωτοι» ο κ. Μπάιντεν αναφερόταν στους ομήρους της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

«Είμαι αυτός που έπεισε τον Νετανιάχου να υπάρξει παύση για να φύγουν αιχμάλωτοι. Είμαι αυτός που μίλησε στον αλ Σίσι για να τον πείσει να ανοίξει την πόρτα», είπε, εμφανώς σε άμυνα, ο Αμερικανός πρόεδρος, προφανώς αναφερόμενος στη διέλευση στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, στα σύνορα με την Αίγυπτο.

Η αμερικανική προεδρία διευκρίνισε επιπλέον πως ο κ. Μπάιντεν αναφερόταν με τις συγκεκριμένες φράσεις στην πρόσφατη απελευθέρωση δυο Αμερικανίδων οι οποίες κρατούνταν όμηροι της Χαμάς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter