Γάζα: Λουτρό αίματος στη Ράφα από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Τουλάχιστον 60 νεκροί (Videos)

Γάζα: Λουτρό αίματος στη Ράφα από νέους ισραηλινούς βομβαρδισμούς – Τουλάχιστον 60 νεκροί (Videos)

Συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα στη Γάζα. Οι νέες αεροπορικές επιδρομές από το Τελ Αβίβ τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Ράφα στοίχισαν τη ζωή σε «τουλάχιστον 100 ανθρώπους», όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς ανέφερε ότι οι βομβαρδισμοί αποτελούν τη συνέχεια του «γενοκτονικού πολέμου που διεξάγει το Ισραήλ και της προσπάθειας βίαιου εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού».

Από την πλευρά του επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, επικαλούμενο προσωπικό των υπηρεσιών υγείας της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, μετέδωσε πως τουλάχιστον 52 άμαχοι σκοτώθηκαν στους βομβαρδισμούς. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα του Κατάρ μεταδίδει από την πλευρά του πως τουλάχιστον 63 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Δεκάδες άλλοι είναι τραυματίες.

«Οποιαδήποτε ισραηλινή χερσαία επίθεση στη Ράφα στα σύνορα της Γάζας θα ανατινάξει τις διαπραγματεύσεις για την ανταλλαγή ομήρων», ανέφερε την Κυριακή το τηλεοπτικό κανάλι Aqsa που εκφράζει τις απόψεις της Χαμάς, επικαλούμενο υψηλόβαθμο ηγέτη της Χαμάς.

Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι έδωσε εντολή στον στρατό να αναπτύξει ένα σχέδιο για την εκκένωση της Ράφα και την καταστροφή τεσσάρων ταγμάτων της Χαμάς που ισχυρίζεται ότι έχουν αναπτυχθεί εκεί.

Διαβάστε επίσης: Μεσανατολικό: Οι ΗΠΑ βλέπουν “πραγματική πρόοδο” στο πλαίσιο συμφωνίας για την απελευθέρωση των ομήρων

Τέσσερα μέτωπα – φωτιά πανικοβάλλουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Καιρός: Βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι – Πώς θα εξελιχθούν τα φαινόμενα (LIVE)

Κέλβιν Κίπτουμ: Νεκρός σε τροχαίο ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον μαραθώνιο

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter