Γάζα: Νεκροί δημοσιογράφοι από ισραηλινά πυρά στο νοσοκομείο Αλ Ακσα – Στους 32.780 οι νεκροί

Γάζα: Νεκροί δημοσιογράφοι από ισραηλινά πυρά στο νοσοκομείο Αλ Ακσα – Στους 32.780 οι νεκροί

Τουλάχιστον 32.782 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 75.298 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας από τις 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Γάζας.

Το πρωί της Κυριακής, ο ισραηλινός στρατός στόχευσε μια σκηνή για δημοσιογράφους μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου Al-Aqsa στο Deir el-Balah.

Οι δημοσιογράφοι συνήθως πηγαίνουν και εργάζονται μέσα στα νοσοκομεία. Όπως αναφέρει το Αλ Τζαζίρα, τη στιγμή του βομβαρδισμού υπήρχαν δημοσιογράφοι μπροστά από το Νοσοκομείο της Ράφα για να αναζητήσουν καταφύγιο και να είναι μακριά από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς.

Διαβάστε επίσης – Διαπραγματεύσεων συνέχεια Ισραήλ – Χαμάς στο Κάιρο: Προς νέα συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και κάποιοι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν. Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Al-Aqsa.

Οι δημοσιογράφοι στοχοποιούνται συστηματικά από τις ισραηλινές δυνάμεις. Από τον Οκτώβριο, περισσότεροι από 130 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί.

Το Κυβερνητικό Γραφείο Μέσων Ενημέρωσης της Γάζας καταδίκασε το Ισραήλ για τη διάπραξη «μιας νέας σφαγής βομβαρδίζοντας τις σκηνές δημοσιογράφων και εκτοπισθέντων εντός των τειχών του Νοσοκομείου Μαρτύρων Al-Aqsa».

Κάλεσε επίσης όλους τους διεθνείς, περιφερειακούς και τοπικούς οργανισμούς που σχετίζονται με την υγεία και την ιατρική εργασία να καταδικάσουν το «τρομερό έγκλημα».

«Θεωρούμε την αμερικανική κυβέρνηση, την κατοχή και τη διεθνή κοινότητα πλήρως υπεύθυνες για αυτό το έγκλημα για τη στρατιωτική και πολιτική υποστήριξή τους στην κατοχή», ανέφερε η δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Εκκληση τριών ΥΠΕΞ για άμεση και μόνιμη κατάπαυση πυρός

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εξωτερικών της Αιγύπτου, της Γαλλίας και της Ιορδανίας ζήτησαν «άμεση και μόνιμη κατάπαυση του πυρός» στη Γάζα και την απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατά η Χαμάς.

Η έκκληση δημοσιοποιήθηκε μετά τη συνάντηση των τριών υπουργών στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα, Κάιρο, το Σάββατο.

Μιλώντας σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Stephane Sejourne είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα υποβάλει σχέδιο ψηφίσματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που θα καθορίζει μια «πολιτική» διευθέτηση του πολέμου, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Πρόσθεσε ότι το κείμενο θα περιλαμβάνει «όλα τα κριτήρια για μια λύση δύο κρατών» της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης, το σχέδιο ειρήνης που υποστήριζε εδώ και καιρό η διεθνής κοινότητα αλλά ανθίσταται η ισραηλινή κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter