Γάζα: Νέο μακελειό με δεκάδες νεκρούς από ισραηλινό βομβαρδισμό σχολείου στη Τζαμπαλίγια (Vids)

Γάζα: Νέο μακελειό με δεκάδες νεκρούς από ισραηλινό βομβαρδισμό σχολείου στη Τζαμπαλίγια (Vids)

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν δεκάδες ανθρώπους στο σχολείο al-Fakhoora, που διευθύνεται από την υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia στη βόρεια Γάζα, όπως αναφέρει το Al Jazeera και άλλα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον βομβαρδισμό, όπως ανακοίνωσε το Παλαιστινιακό Υπουργείο Υγείας το Σάββατο.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν βρει καταφύγιο εκεί, φεύγοντας από τις ασταμάτητα ισραηλινές επιθέσεις. Η επίθεση φέρεται να σημειώθηκε τα ξημερώματα.

«Τα πτώματα είναι παντού και οι ομάδες των μέσων ενημέρωσης προσπαθούν να απομακρύνουν τους τραυματίες», δήλωσε ο ανταποκριτής του Al Jazeera, Tareq Abou Azzoum, μιλώντας από τη Γάζα.

Όπως είπε, ότι με τις συνεχιζόμενες μάχες εν μέσω της χερσαίας επίθεσης του Ισραήλ στη βόρεια Γάζα, πολλοί Παλαιστίνιοι αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε σχολεία υπό τη διεύθυνση του ΟΗΕ κοντά στο ινδονησιακό νοσοκομείο για προστασία.

«Οι άνθρωποι που έβρισκαν καταφύγιο στο σχολείο al-Fakhoora στον προσφυγικό καταυλισμό Jabalia, πολλοί με ιατρικά προβλήματα, πίστευαν ότι θα μπορούσαν να βρουν καταφύγιο από τη βία εκεί. Αλλά ο ισραηλινός στρατός φαίνεται να στέλνει ένα μήνυμα: Φύγε στα νότια της Λωρίδας της Γάζας», είπε.

UNRWA: Τρομακτικές εικόνες από το σχολείο -νεκροταφείο

Ο επικεφαλής της παλαιστινιακής υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες (UNRWA) δήλωσε το Σάββατο ότι έλαβε «τρομακτικές» εικόνες και πλάνα από δεκάδες ανθρώπους που σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν σε επίθεση σε σχολείο της UNRWA στα βόρεια της Γάζας.

«Αυτές οι επιθέσεις δεν μπορούν να γίνουν συνήθη εικόνα, πρέπει να σταματήσουν. Μια ανθρωπιστική εκεχειρία δεν μπορεί να περιμένει άλλο», δήλωσε ο Γενικός Επίτροπος της UNRWA, Philippe Lazzarini, στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter