Παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα για δύο ημέρες: Σε εξέλιξη νέα απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

Παράταση της εκεχειρίας στη Γάζα για δύο ημέρες: Σε εξέλιξη νέα απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, η Χαμάς παρέδωσε τους ομήρους στον Ερυθρό Σταυρό και η μεταφορά τους στο Ισραήλ βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Haaretz, που επικαλείται πηγές ασφαλείας από την Αίγυπτο, το σημερινό γκρουπ ομήρων περιλαμβάνει 11 Ισραηλινούς, 2 γυναίκες και 9 παιδιά, αλλά και 6 ανθρώπους άλλων υπηκοοτήτων.

Δείτε επίσης: Γάζα: Ισραήλ και Χαμάς παρατείνουν τη συμφωνία ανταλλαγής ομήρων για δύο ημέρες

Σε ανακοίνωσή της, η Χαμάς ανέφερε ότι συμφώνησε τόσο με το Κατάρ όσο και με την Αίγυπτο να παρατείνει την  εκεχειρία με το Ισραήλ κατά δύο ακόμη ημέρες.

Παλαιστίνιος αξιωματούχος δήλωσε τη Δευτέρα  στο BBC ότι η Χαμάς ήταν έτοιμη να απελευθερώσει έως και 40 επιπλέον ομήρους, γεγονός που θα σήμαινε τετραήμερη παράταση σύμφωνα με τους όρους της αρχικής συμφωνίας που συμφωνήθηκε με το Ισραήλ.

Το Ισραήλ φέρεται να τείνει προς μια πιο σταδιακή, μέρα με τη μέρα, προσέγγιση. Και έχει καταστήσει σαφές ότι ετοιμάζεται να συνεχίσει τον πόλεμο στη Γάζα, στο τέλος της διαδικασίας.

Η Χαμάς εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία ο κατάλογος των Παλαιστίνιων κρατουμένων που πρόκειται να απελευθερωθούν την Τρίτη περιλαμβάνει τρεις γυναίκες και 30 παιδιά σύμφωνα με το ΒΒC.

Σύμφωνα με τη συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ, τρεις Παλαιστίνιοι κρατούμενοι απελευθερώνονται για κάθε έναν όμηρο.

ΗΠΑ: Η Χαμάς δεσμεύτηκε να απελευθερώσει άλλα 20 άτομα μέσα σε δύο ημέρες

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν ότι το Ισραήλ και η Γάζα συμφώνησαν να παρατείνουν τη συμφωνία εκεχειρίας – με τον εκπρόσωπο εθνικής ασφάλειας Τζον Κίρμπι να λέει ότι η Χαμάς «δεσμεύτηκε να απελευθερώσει άλλες 20 γυναίκες και παιδιά τις επόμενες δύο ημέρες».

Ο Κίρμπι εκτίμησε ότι οκτώ με εννέα από τους εναπομείναντες ομήρους είναι Αμερικανοί και δήλωσε ότι ελπίζει ότι οι Αμερικανοί θα είναι μεταξύ εκείνων που θα απελευθερωθούν αργότερα σήμερα.

Αιγύπτος: Έξι πολίτες της Ταϊλάνδης θα απελευθερωθούν μαζί με τους 11 Ισραηλινούς ομήρους

Έξι πολίτες της Ταϊλάνδης θα απελευθερωθούν σήμερα από την Χαμάς, μαζί με 11 Ισραηλινούς ομήρους, σύμφωνα με αναφορές του αιγυπτιακού τηλεοπτικού καναλιού Al-Cairo

Δείτε επίσης: Μέση Ανατολή: Το Ισραήλ ανοικτό σε επέκταση της εκεχειρίας – Πιέσεις από τη διεθνή κοινότητα

Μέση Ανατολή: «Ανησυχούν Ισραήλ και Χαμάς για τις λίστες των ομήρων – Υπάρχει ζήτημα»

Γάζα: Εκπνέει η συμφωνία για προσωρινή παύση πυρός – Συνεχείς διαβουλεύσεις για παράταση

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter