Μέση Ανατολή: «Ανησυχούν Ισραήλ και Χαμάς για τις λίστες των ομήρων – Υπάρχει ζήτημα»

Μέση Ανατολή: «Ανησυχούν Ισραήλ και Χαμάς για τις λίστες των ομήρων – Υπάρχει ζήτημα»

Ανησυχία σχετικά με τις λίστες με τα ονόματα των ισραηλινών στρατιωτών και των παλαιστίνιων κρατουμένων σε ισραηλινές φυλακές, οι οποίοι πρόκειται να απελευθερωθούν τη Δευτέρα, έχουν εκφραστεί τόσο από το Ισραήλ, όσο και από την παλαιστινιακή πλευρά, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στο  Reuters αξιωματούχος που έχει ενημερωθεί για το ζήτημα.

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Εκπνέει η συμφωνία για προσωρινή παύση πυρός – Συνεχείς διαβουλεύσεις για παράταση

Ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι οι διαμεσολαβητές από το Κατάρ συνεργάζονται με το Ισραήλ και την Χαμάς για να επιλύσουν αυτά τα ζητήματα και να αποφύγουν τις καθυστερήσεις.

«Υπάρχει ένα μικρό ζήτημα με τις σημερινές λίστες. Συνεργάζονται και με τις δύο πλευρές για να το λύσουν και να αποφύγουν τις καθυστερήσεις», σημείωσε ο αξιωματούχος.

Κατά τις προηγούμενες τρεις ημέρες της κατάπαυσης του πυρός το Ισραήλ υπέβαλε τη λίστα με τα ονόματα των Παλαιστινίων γυναικών και εφήβων που θα αποφυλακίσει και η Χαμάς θα υποβάλει τα ονόματα των Ισραηλινών αμάχων ομήρων που θα αφήσει ελεύθερους τουλάχιστον 12 ώρες πριν από την απελευθέρωσή τους.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Τύπος: «Θα παραταθεί η κατάπαυση του πυρός στη Γάζα;» – Πιέσεις και πυρετώδεις διαβουλεύσεις

Διαβουλεύσεις για παράταση της εκεχειρίας

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η παλαιστινιακή πλευρά διαβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της πως «επιδιώκει την παράταση της ανακωχής πέραν των τεσσάρων ημερών που προέβλεπε η συμφωνία, με σκοπό να αυξηθεί ο αριθμός των κρατουμένων που θα αφεθούν ελεύθεροι». Πηγή του Γαλλικού Πρακτορείου προσκείμενη στη Χαμάς εξήγησε ότι το κίνημα «ενημέρωσε τους μεσολαβητές» πως θέλει η ανακωχή να παραταθεί για «δυο ως τέσσερις ημέρες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter