Γάζα: Σχεδόν 24.000 νεκροί σε 100 ημέρες πολέμου – Θάνατος και καταστροφή σε Ράφα – Χαν Γιουνίς (Video)

Γάζα: Σχεδόν 24.000 νεκροί σε 100 ημέρες πολέμου – Θάνατος και καταστροφή σε Ράφα – Χαν Γιουνίς (Video)

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση το ισραηλινό σφυροκόπημα κατά θέσεων της Χαμάς αλλά και κατά καταυλισμών με άμαχους Παλαιστίνιους που πλέον μετρούν σχεδόν 24.000 νεκρούς, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά κατά την 100 ημέρα του αιματηρού πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

Οι τραυματίες ανέρχονται συνολικά σε 60.582. Τις τελευταίες 24 ώρες, 125 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 265 τραυματίστηκαν, πρόσθεσε το υπουργείο.

Όμως οι Παλαιστίνιοι δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν το φάσμα του θανάτου αλλά και αυτός της πείνας!

Διαβάστε επίσης – Πόλεμος στη Γάζα: Ογκώδεις διαδηλώσεις σε Ουάσιγκτον και Λονδίνο υπέρ κατάπαυσης πυρός (Video)

Το ρολόι «χτυπά γρήγορα προς την πείνα» στη Γάζα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Χωρίς να κατηγορήσει ευθέως το Ισραήλ ή τη Χαμάς για αυτό, ο Philippe Lazzarini πρόσθεσε ότι είμαστε αντιμέτωποι με μια «ανθρωπογενή καταστροφή», που έκανε επίσης λόγο για απάνθρωπη χρήση των τροφίμων του νερού και των καυσίμων ως «όργανα πολέμου».

Από την πλευρά του το Ισραήλ επανέλαβε ότι θα συνεχίσει τον πόλεμό του εναντίον της Χαμάς μέχρι τη νίκη και δεν θα σταματήσει από κανέναν, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαστηρίου της Χάγης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε μια προκλητική ομιλία το Σάββατο, καθώς οι μάχες στη Γάζα πλησίαζαν το όριο των 100 ημερών.

Διαβάστε επίσης – Προκλητικός Νετανιάχου για συνέχιση του πολέμου στη Γάζα – «Κανείς δεν θα μας σταματήσει, ούτε η Χάγη»

«Θάνατος» και «καταστροφή»

Πυκνά σύννεφα καπνού υψώνονταν σήμερα το πρωί πάνω από τις πόλεις Ράφα και Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Χαμάς, περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους νυκτερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, κυρίως στη Χαν Γιουνίς.

Οι Ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, υποστήριξαν πως κατέστρεψαν ένα ισραηλινό άρμα μάχης και έκαναν λόγο για μάχες κυρίως στο Αλ-Μαγάζι, το Ντέρι Αλ-Μπάλαχ (κέντρο) και τη Χαν Γιουνίς.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε τις τελευταίες ημέρες πως επικεντρώνει τις επιχειρήσεις του εναντίον της Χαμάς σ’ αυτή την τελευταία πόλη της νότιας Λωρίδας της Γάζας, στην οποία έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι που διέφυγαν από τους μαζικούς βομβαρδισμούς στο βόρειο τμήμα του εδάφους αυτού στην αρχή του πολέμου.

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το θάνατο ενός στρατιώτη, ανεβάζοντας σε 188 τον αριθμό των στρατιωτικών που έχουν σκοτωθέι από την αρχή των χερσαίων επιχειρήσεων στη Γάζα στις 27 Οκτωβρίου.

Ο ισραηλινός αποκλεισμός, ο οποίος έχει ενισχυθεί με τον πόλεμο, προκαλεί σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα και καύσιμα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο θάνατος, η καταστροφή, ο εκτοπισμός, η πείνα, η απώλεια και η θλίψη αυτών των 100 τελευταίων ημερών κηλιδώνουν την κοινή ανθρωπιά μας», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ που προσφέρει βοήθεια στους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), ο Φιλίπ Λαζαρινί, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στο πολιορκημένο παραλιακό έδαφος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μια ολόκληρη γενιά παιδιών της Γάζας είναι «ψυχικά τραυματισμένη», οι ασθένειες διαδίδονται και η «πείνα» απειλεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter