Γάζα: Το Ισραήλ απειλεί για «δυνατή επιχείρηση» στη Ράφα – Απελπιστική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Γάζα: Το Ισραήλ απειλεί για «δυνατή επιχείρηση» στη Ράφα – Απελπιστική η κατάσταση στα νοσοκομεία

Το Ισραήλ συνεχίζει να σφίγγει τον κλοιό στη Γάζα, απειλώντας για μία «δυνατή» στρατιωτική επιχείριση στη Ράφα, όπου έχουν καταφύγει πάνω από ένα εκατομμύριο εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

«Θα πολεμήσουμε ως την ολοκληρωτική νίκη, που συνεπάγεται ισχυρή επιχείρηση στη Ράφα, αφού επιτρέψουμε στον άμαχο πληθυσμό να εγκαταλείψει τις ζώνες των μαχών», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου μέσω Telegram.

Οι επιχειρήσεις του Ισραήλ επικεντρώνονται στο νότιο τμήμα της πολιορκημένης και κατά μεγάλο μέρος της ισοπεδωμένης Λωρίδας της Γάζας, ειδικά στη Χαν Γιούνις, όπου χιλιάδες βίαια εκτοπισμένοι έχουν βρει καταφύγιο στο νοσοκομείο Νάσερ, το οποίο όμως είναι περικυκλωμένο. Γίνονται εξάλλου ήδη επιχειρήσεις και βομβαρδισμοί στη Ράφα, πάνω στα σύνορα με την Αίγυπτο, που παραμένουν πάντα κλειστά.

Περίπου 1,4 εκατ. άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ή με άλλα λόγια ο μισός και πλέον πληθυσμός του θύλακα, είναι στοιβαγμένος στη Ράφα, που έχει μετατραπεί σε γιγαντιαίο καταυλισμό προσφύγων. Πολλοί από αυτούς αγωνιούν ενόψει της επίθεσης που έχει διαμηνύσει πως θα εξαπολυθεί ο ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου εδώ και μέρες.

Νέες προειδοποιήσεις του ΠΟΥ για τα νοσοκομεία

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κατήγγειλε για άλλη μια φορά χθες την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, που έχουν «κατακλυστεί εντελώς», είναι «ασφυκτικά γεμάτα» και δεν έχουν ούτε κατά διάνοια «επαρκή εφοδιασμό».

Το προσωπικό αναγκάζεται να προχωρά σε ακρωτηριασμούς καθώς δεν έχει τα μέσα για να προσφέρει φροντίδες σε ανθρώπους με τραύματα στα άκρα, ανέφερε ο επικεφαλής του γραφείου του στη Δυτική Όχθη και στη Λωρίδα της Γάζας, ο Ολλανδός γιατρός Ρικ Πέπερκορν.

Διαβάστε επίσης: Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Εξαφανίζουν τον φορέα «ανάχωμα» στους πλειστηριασμούς – Η σύστασή του έγινε μόνο στα χαρτιά

«Harvard από το… Κιλκίς» τα ιδιωτικά ΑΕΙ του Μητσοτάκη – Ο Περικλής Γκόγκας διαλύει το κυβερνητικό αφήγημα (Video)

Αγρότες: Κρίσιμη πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια Λάρισας – «Ζεσταίνουν» τα τρακτέρ για την Αθήνα

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter