Γάζα: Το τραγικό λάθος του ισραηλινού στρατού και το δίλημμα με τους ομήρους

Γάζα: Το τραγικό λάθος του ισραηλινού στρατού και το δίλημμα με τους ομήρους

Το τραγικό λάθος των ισραηλινών δυνάμεων στη Γάζα με τον θάνατο τριών συμπατριωτών τους ομήρων στα χέρια της Χαμάς ρίχνει ένα άβολο φως στις αμφιλεγόμενες προσπάθειες της ισραηλινής κυβέρνησης να πάρει πίσω ζωντανούς τους ομήρους της, γράφει ο Franck Gardner στο BBC.

Η επίσημη πολιτική γραμμή της κυβέρνησης είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να τους φέρουμε από τη Γάζα είναι να συνεχίσουμε να ασκούμε στρατιωτική πίεση στη Χαμάς. Όμως, οι συγγενείς των ομήρων, που εξέφρασαν την οργή τους έξω από το υπουργείο Άμυνας στο Τελ Αβίβ χθες το βράδυ με μαζική διαδήλωσή τους, ανησυχούν ότι αυτό αποδεικνύεται αντιπαραγωγικό.

Διαβάστε επίσης – Ισραήλ: Διαδήλωση στο Τελ Αβίβ για τον «κατά λάθος» θάνατο 3 ισραηλινών ομήρων (video)

Ένα από τα πανό τους έγραφε: «Κάθε μέρα πεθαίνει ένας όμηρος». Μέχρι στιγμής, 110 όμηροι έχουν απελευθερωθεί από τη Γάζα – όλοι μέσω διαπραγματεύσεων, κυρίως με μεσολάβηση του Κατάρ αλλά και της Αιγύπτου, με πρόσθετη εμπλοκή της CIA.

Αλλά από τη στιγμή που το Ισραήλ επανέλαβε τη στρατιωτική του εκστρατεία μετά την πρόσφατη 7ήμερη παύση πυρός, αποδείχτηκε πολύ δύσκολο να βρει και να απελευθερώσει τους υπόλοιπους 100 ομήρους, που κρατούνταν τόσο πάνω όσο και κάτω από το έδαφος σε αυτήν την πυκνοκατοικημένη κατοικημένη περιοχή.

Έτσι τώρα υπάρχει πίεση στην κυβέρνηση να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις και υπάρχουν αναφορές ότι ο επικεφαλής της υπηρεσίας κατασκοπείας του Ισραήλ, Μοσάντ, ενδέχεται να συναντηθεί σύντομα με τον πρωθυπουργό του Κατάρ για να συζητήσουν το θέμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter