Γάζα: Τουλάχιστον 45 νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σπίτια – Περικύκλωσαν την πόλη Χαν Γιούνις

Γάζα: Τουλάχιστον 45 νεκροί από ισραηλινό βομβαρδισμό σε σπίτια – Περικύκλωσαν την πόλη Χαν Γιούνις

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε κατοικίες στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ στο κεντρικό τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, δήλωσαν υγειονομικοί αξιωματούχοι.

«Σαρανταπέντε άνθρωποι που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε σπίτια τριών οικογενειών στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ μεταφέρθηκαν νεκροί την τελευταία ώρα», δήλωσε στο Reuters ο δρ Εϊγάντ αλ Τζάμπρι, διοικητής του νοσοκομείου Σουχάντα αλ ‘Ακσα στη Ντέιρ αλ Μπαλάχ.

Περικυκλώθηκε η πόλη Χαν Γιουνίς

Οι ισραηλινές δυνάμεις περικυκλώνουν την πόλη Χαν Γιούνις καθώς ο πόλεμος οδεύει προς μια νέα φάση μετά την επταήμερη εκεχειρία που είχε στόχο την επιστροφή κάποιων ομήρων, δήλωσε σήμερα Ισραηλινός ανώτατος στρατιωτικός διοικητής.

“Εξήντα ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου, οι δυνάμεις μας περικυκλώνουν τώρα την περιοχή της Χαν Γιούνις στη νότια Λωρίδα της Γάζας”, δήλωσε ο αντιστράτηγος Χέρτζι Χαλεβί, αρχηγός του επιτελείου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF).

“Έχουμε εξασφαλίσει πολλά προπύργια της Χαμάς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και τώρα επιχειρούμε κατά των προπυργίων της στον νότο”, δήλωσε.

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι το ισραηλινό πεζικό μπήκε στην πόλη Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, όπου διεξάγει σφοδρές μάχες στο έδαφος.

“Είμαστε στην καρδιά της Τζαμπαλίγια, στην καρδιά της Σουτζαϊγια (δύο τοποθεσίες της βόρειας Γάζας) και πλέον στο κέντρο και της Χαν Γιούνις”, αναφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο στρατηγός Γιαρόν Φίνκελμαν, διοικητής της Νότιας Διοίκησης, που κάνει λόγο “για την πιο σφοδρή ημέρα από την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης” του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 27 Οκτωβρίου.

Μέτωπα σε βορρά και κεντρική Γάζα

Ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι ο ισραηλινός στρατός περίμενε σκόπιμα να δολοφονήσει τον επικεφαλής του τάγματος Σετζάγια της Χαμάς μέχρι λίγο πριν ήταν έτοιμος να εισβάλει για να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο του σοκ και της αποδιοργάνωσης στις δυνάμεις της Χαμάς. Επιπλέον, οι IDF επιτέθηκαν επίσης σε τμήματα της Τζαμπάλια και του Μπέιτ Χανούν στη βόρεια Γάζα που δεν είχαν ακόμη εκκαθαριστεί πλήρως, αν και αυτές οι περιοχές ήταν ήδη περισσότερο υπό τον έλεγχο του ισραηλινού στρατού από τη Σετζάγια, στην οποία ο IDF είχε μόλις αρχίσει να επιτίθεται πρόσφατα.

Ο ισραηλινός στρατός ενέτεινε επίσης τις επιθέσεις του στη Χαμάς στην κεντρική Γάζα, οι οποίες είχαν ήδη ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες. Αρκετές εκατοντάδες μαχητών της Χαμάς σκοτώθηκαν την Κυριακή, σηματοδοτώντας μια από τις πιο θανατηφόρες μέρες για τις δυνάμεις της Χαμάς και ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών δυνάμεων της Χαμάς σε περίπου 6.000, με χιλιάδες τραυματίες επίσης. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, η Χαμάς εκτιμάται ότι έχει περίπου 20.000 εναπομείναντες πιθανούς μαχητές από τους αρχικούς 30.000.

Διαβάστε επίσης: Γάζα:

Ισραήλ: 80 Ισραηλινοί στρατιώτες νεκροί από έναρξη της επίθεσης στη Γάζα

Ο ισραηλινός στρατός έχει φτάσει στο κέντρο της Χαν Γιουνίς – Επιχειρήσεις σε όλο το μήκος της Λωρίδας

Βόμβες και τον νέο χρόνο υπόσχονται οι Ισραηλινοί

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter