Γάζα: «Βρέθηκαν όπλα στο Αλ Σίφα», ισχυρίζεται το Ισραήλ – Ανακρίσεις Παλαιστινίων εντός του νοσοκομείου (Videos)

Γάζα: «Βρέθηκαν όπλα στο Αλ Σίφα», ισχυρίζεται το Ισραήλ – Ανακρίσεις Παλαιστινίων εντός του νοσοκομείου (Videos)

«Όπλα και τρομοκρατική υποδομή» εντοπίστηκαν, όπως ισχυρίζονται οι Ισραηλινοί εντός του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα, κατά τη διάρκεια των επιδρομών.

Αξιωματούχος του IDF δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι δεν σημειώθηκαν μάχες μέσα στο συγκρότημα του νοσοκομείου μετά την άφιξη εκεί στρατιωτών στη διάρκεια της νύχτας και δεν υπήρξαν διενέξεις με ιατρικό προσωπικό ή ασθενείς.

«Η επιχείρηση ξεκίνησε σε μικρή κλίμακα και θα διευρυνθεί ανάλογα με τις ανάγκες», επισημαίνεται.

«Σηκώστε τα χέρια ψηλά»

Στις πτέρυγες και τους ορόφους του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Γάζα βρίσκονται δεκάδες Ισραηλινοί στρατιώτες. Έχοντας καλυμμένα πρόσωπα και πυροβολώντας στον αέρα, δίνουν εντολή στους κατοίκους που έχουν βρει καταφύγιο να παραδοθούν, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρει δημοσιογράφος του AFP.

Ισραηλινοί στρατιώτες φωνάζουν από τα μεγάφωνα στα αραβικά: «Όλοι οι άνδρες 16 ετών και άνω, σηκώστε ψηλά τα χέρια και βγείτε από τα κτίρια προς την εσωτερική αυλή για να παραδοθείτε».

Διαβάστε επίσης: Γάζα: Επιδρομή των Ισραηλινών στο νοσοκομείο Αλ Σίφα – «Σε πανικό οι ασθενείς, ακούγονται εκρήξεις»

Παλαιστίνιοι γιατροί και διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι όποιοι επιχειρούν να βγουν από τους χώρους του νοσοκομείου κινδυνεύουν να δεχθούν πυρά, καθώς γύρω τους διεξάγονται μάχες.

Το πρωί της Τετάρτης, Παλαιστίνιοι παραταγμένοι σε σειρές με τα χέρια ψηλά στον αέρα, συγκεντρώνονταν στο προαύλιο του νοσοκομείου, ερχόμενοι από την πτέρυγα εγκαυμάτων, το μαιευτήριο, την χειρουργική πτέρυγα ή ακόμη την πτέρυγα αιμοκάθαρσης, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Διαβάστε επίσης: Δυτική Όχθη: Ισραηλινοί ισοπέδωσαν μνημείο του Αραφάτ – Έφοδος στο νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Γάζα (Video)

Περίπου χίλιοι άνθρωποι βρίσκονται στη μεγάλη αυλή του νοσοκομειακού συγκροτήματος με τα χέρια ψηλά, σύμφωνα με το AFP. Κάποιοι γδύθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες.

Οι Ισραηλινοί πυροβολούν στον αέρα ψάχνοντας μαχητές της Χαμάς, ενώ ανακρίνουν γυναίκες και παιδιά. Άλλοι υποχρεώνονται να περάσουν από μια κάμερα αναγνώρισης, όπως αυτές που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των διαδρόμων απομάκρυνσης των αμάχων προς το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο.

Ισραηλινά άρματα μάχης βρίσκονται πλέον μέσα στο συγκρότημα, έχοντας πάρει θέση μπροστά από διάφορες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων αυτή των επειγόντων περιστατικών.

Εκτός λειτουργίας 22 νοσοκομεία στη Γάζα

Στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας υπάρχει πλέον μόνο ένα νοσοκομείο που εξακολουθεί να δέχεται ασθενείς, λόγω έλλειψης καυσίμων, ανακοίνωσε ο ΟΗΕ στη διάρκεια της νύκτας.

Το νοσοκομείο αλ Άχλι στην πόλη της Γάζας εξακολουθεί να λειτουργεί αλλά στο ελάχιστο των δυνατοτήτων του, επεσήμανε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (Ocha).

Το Ocha πρόσθεσε ότι όλα τα υπόλοιπα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα έχουν σταματήσει να λειτουργούν λόγω της έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, ιατρικών εφοδίων, οξυγόνου, νερού και τροφίμων.

Διαβάστε επίσης: Αιματοκύλισμα στη Γάζα: Υπό κατάρρευση τα νοσοκομεία – Οι ζωές 36 νεογνών στο Αλ Σίφα κινδυνεύουν

Η κατάσταση επιδεινώνεται από τους βομβαρδισμούς και τις συγκρούσεις στην περιοχή, επεσήμανε η υπηρεσία του ΟΗΕ. Αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο αλ Άχλι υπάρχουν 500 ασθενείς.

Η κατάσταση στα νοσοκομεία σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, τα οποία ήδη βρίσκονταν στα όριά τους, επιδεινώθηκε δραματικά τις τελευταίες ημέρες. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), 22 από τα 36 νοσοκομεία του θύλακα έχουν σταματήσει να λειτουργούν.

Τα υπόλοιπα 14 είναι μετά βίας σε θέση να φροντίσουν τους ασθενείς, περιλαμβανομένων όσων νοσηλεύονται στη μονάδα εντατικής θεραπείας, επεσήμανε ο ΠΟΥ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter