Γενικά δεν τρέχει τίποτα στον Έβρο αλλά πάθανε πανικό εκ των υστέρων!

Γενικά δεν τρέχει τίποτα στον Έβρο αλλά πάθανε πανικό εκ των υστέρων!

Πόσο απέχει το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από το Μέγαρο Μαξίμου;

Η αλήθεια είναι πως στην ψηφιακή εποχή η απόσταση είναι λίγα κλάσματα του δευτερολέπτου αλλά μάλλον βρίσκονται στην εποχή της ιππήλατης άμαξας με τα άλογα καταϊδρωμένα.

Η πρόσφατη «εισβολή» των Τούρκων σε ελληνικό έδαφος έδειξε για μία ακόμη φορά την εντελώς επιφανειακή προσέγγιση της κυβέρνησης Μητσοτάκη προς τα εθνικά θέματα, αφού περάσαμε μια προεκλογική περίοδο με υπέρμετρη καπηλεία στο θέμα της Βόρειας Μακεδονίας, των προσφυγικών ροών από την Τουρκία και τόσα άλλα.

Πρόσφατα προσπάθησαν να καπηλευτούν και την πολιτική Ερντογάν στον Έβρο σε μια προσπάθεια αναστροφής του κλίματος μετά την πλήρη αποτυχία του προσφυγικού αλλά και της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Τους «έσωσε» προσωρινά η πανδημία αλλά όχι για πολύ…

Για την ίδια την κυβέρνηση Μητσοτάκη τα εθνικά θέματα παίζουν περισσότερο ως ψηφοθηρικά δίχτυα και λιγότερο ως ιδεολογία και κόκκινες γραμμές, αφού τον πρώτο λόγο έχει η υψηλή επιχειρηματικότητα και το κέρδος των λίγων. Εξάλλου όλοι ήξεραν πως ακόμα και στο λεγόμενο «Μακεδονικό» η οικογένεια Μητσοτάκη στο σύνολό της ήταν ιδεολογικά υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, άσχετα από τα δημοσίως λεγόμενά τους για να πάρουν τις εκλογές.

Διαβάστε επίσης: Ο Δένδιας «μαρτύρησε» ότι οι Τούρκοι πάτησαν σε ελληνικό έδαφος

Στην αποτυχία συντονισμού της κυβέρνησης και υποβάθμισης της παρουσίας τούρκων στρατιωτών σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, αφού μια αντίθετη πολιτική κρίθηκε μάλλον κομματικά και… οικονομικά μη συμφέρουσα το υπουργείο Εξωτερικών προσπαθεί πλέον να ρίξει ευθύνες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το Μέγαρο Μαξίμου να σφυρίζει αδιάφορα κατηγορώντας τον… ΣΥΡΙΖΑ για ακροδεξιά ρητορική!

Η ΕΡΤ μάλιστα αναγκάζεται να κόψει στον αέρα τη σχετική ερώτηση προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ενώ η κυβερνητική ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσπαθώντας να σώσει τον κυβερνητικό θίασο, κάνει πρώτο θέμα πως …. Χτίζεται ο φράχτης στον Έβρο!

Προσπαθώντας να περάσουν στην αντεπίθεση για να μας πείσουν πως ενδιαφέρονται για τα εθνικά θέματα, ο αμελέτητος στα μνημόνια υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισκέπτεται σήμερα τον Έβρο, σε μια προσπάθεια να αλλάξει την ατζέντα κάνοντας ένα βήμα μπροστά.

Διαβάστε επίσης: «Μαλλιά κουβάρια» στη ΝΔ για τα γεγονότα του Έβρου

Η κυβέρνηση μάλιστα μετά τα γεγονότα που δεν έγιναν αλλά τελικά έγιναν αφού στείλαμε και διάβημα, στέλνει και 400 αστυνομικούς στον Έβρο φοβούμενη και νέα κύματα προσφυγικών ροών. 

Σε όλα αυτά βοηθούν τα μέγιστα τα δικά τους ΜΜΕ αφού εισέπραξαν «ένα σκασμό» λεφτά, είτε με το πρόγραμμα «μένουμε σπίτι», είτε χαρίζοντας εκατομμύρια σε καναλάρχες αλλά και πολλά άλλα δωράκια μέσα από ΠΝΠ και αναθέσεις.

Τελικά είσαι ό,τι νομίζουν ότι είσαι και σωστά είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης να τον κρίνουμε από τα έργα και όχι από τα λόγια…

Γιατί ποντάρει στην εικονική πραγματικότητα των ΜΜΕ… 

Διαβάστε επίσης: Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν συνέβη τίποτα στον Έβρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter