Γεωργιάδης – Κουρτάκης προανήγγειλαν την κλήση Βαξεβάνη: Είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης;

Γεωργιάδης – Κουρτάκης προανήγγειλαν την κλήση Βαξεβάνη: Είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης;

Ο Κώστας Βαξεβάνης ενημερώθηκε το πρωί της Τετάρτης (12/1) για την κλήση του από την ανακρίτρια του Δικαστικού Συμβουλίου για το πολιτικό κατασκεύασμα περί «σκευωρίας Novartis» με την ιδιότητα του κατηγορουμένου για τέσσερα αδικήματα. Μεταξύ άλλων, ο Κ. Βαξεβάνης κατηγορείται για συμμετοχή σε «εγκληματική όργανωση – συμμορία». Κάποιοι άλλοι, όμως, γνώριζαν όσα σήμερα όσα ο εκδότης του Documento πληροφορήθηκε. Όλως τυχαίως, πρόκειται για τους Γιάννη Κουρτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη.

Διαβάστε σχετικά: Στρατοδικεία Μητσοτάκη: Έστησαν κατηγορητήριο στον Κ. Βαξεβάνη για τη Novartis

Όπως ανέδειξε πρόσφατα το newsbreak.gr, ο εκδότης των «Παραπολιτικών» στη στήλη ενόρασης και προφητείας διώξεων που διατηρεί προανήγγειλε την κλήση και δεύτερου εκδότη «για τον οποίο φαίνεται πως έχουν προκύψει επιβαρυντικά στοιχεία από τη διαδικασία της προανάκρισης». Δηλαδή, ο Γ. Κουρτάκης φέρεται να γνωρίζει όχι απλά και μόνο την κλήτευση, αλλά και τα νέα «επιβαρυντικά στοιχεία» που έχουν βρεθεί κατά την προανάκριση.

Δεν θα επικαλεστούμε το επιχείρημα της μυστικότητας της διαδικασίας της προανάκρισης γιατί ο Γ. Κουρτάκης δηλώνει και κατατάσσεται στους δημοσιολογούντες. Το πρόβλημα είναι πως τα ίδια φύλλα δάφνης φαίνεται να μάσησε την Κυριακή (9/1) και ο υπουργός Ανάπτυξης, ο οποίος επί τη ευκαιρία διαρρήγνυε τα νανογιλέκα του για το γεγονός ότι ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είχε επισκεφθεί τον Άρειο Πάγο λίγο πριν σκάσει η «βόμβα» του σκανδάλου Novartis.

Μιλώντας στην εκπομπή του παραλίγο υποψήφιου με τη ΝΔ, Γιώργου Αυτιά, στον πάντα φιλόξενο για τον ίδιο ΣΚΑΪ, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για Ειδικά Δικαστήρια κατά του Κ. Βαξεβάνη ενώ ο εκδότης του Documento δεν κλήθηκε καν με την ιδιότητα του υπόπτου στην Προανακριτική για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο κι ας έστειλε επιστολή ζητώντας να καταθέσει ενώπιον της Επιτροπής.

«Δέχομαι οργανωμένη επίθεση από δύο εφημερίδες. Τις γνωστές: Δημοκρατία και Documento» είπε, με τον Γ. Αυτιά να ψελλίζει πως πρόκειται για κριτική. «Δεν είναι κριτική, εδώ είναι εργολαβία» αντέτεινε ο υπουργός, έχοντας τονίσει νωρίτερα: «Μαζί, παρέα είναι στα ειδικά δικαστήρια. Οι άνθρωποι έχουν… κάνει μαζί Novartis».

Δείτε το βίντεο:

Αλήθεια, πώς γνώριζε ο Αδ. Γεωργιάδης τι μέλει γενέσθαι με τον Κ. Βαξεβάνη; Από πού είχε την πληροφόρηση; Παρεμβαίνει ή παραγγέλνει διώξεις και κατηγορίες ο ίδιος ή η κυβέρνηση εν συνόλω; Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου γνωρίζει γι΄ αυτήν την απροκάλυπτη παραβίαση της διάκρισης των εξουσιών; Σκοπεύει να κάνει κάτι ο κ. Πλιώτας ή θα παραμείνει στωικός παρατηρητής;

Υπενθυμίζεται ότι οι Δ. Τζανακόπουλος και Παύλος Πολάκης εξαιρέθηκαν από τις εργασίες της Προανακριτικής για τον Δ. Παπαγγελόπουλο, με την πρόφαση της εκ των προτέρων γνώσης και παρέμβασης στο έργο των εισαγγελικών λειτουργών που κλήθηκαν να διερευνήσουν το πολύκροτο Novartis – Gate. Αν, λοιπόν, η επίσκεψη του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου στον Άρειο Πάγο και του πρώην αν. υπουργού Υγείας αποτελούσαν παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, οι προαναγγελίες του Αδ. Γεωργιάδη -μετά το δημοσίευμα Κουρτάκη- τι είναι; Μήπως οι δυο τους είναι μέλη κάποιας εγκληματικής οργάνωσης ή συμμορίας;

Να σημειωθεί ότι λίγο πριν συσταθεί η Εξεταστική Επιτροπή για τις λίστες Πέτσα χωρίς τον… Πέτσα, ο υπουργός Ανάπτυξης είχε προβεί σε προγραφές κατά του Documento και του εκδότη του, λέγοντας πως «βλέπω κόσμο να μπαίνει φυλακή για τη Voxpop. Ακούστε με τι λέω. Μία εταιρεία φτιάχτηκε με κρατικό χρήμα για να δημοσιεύσει μία δημοσκόπηση στο Documento».

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε σχετικά: Απίστευτες χυδαιότητες από Άδωνη κατά Documento και Βαξεβάνη – «Βλέπω κόσμο να μπαίνει φυλακή για τη Voxpop» (!) (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter