Γερμανία: Μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο ανακοίνωσε ο Σολτς

Γερμανία: Μείωση του ΦΠΑ στο φυσικό αέριο ανακοίνωσε ο Σολτς

Την προσωρινή μείωση του φόρου επί των πωλήσεων στο φυσικό αέριο στη Γερμανία, στο 7% από 19%, ανακοίνωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς, σε μία προσπάθεια να απορροφήσει τους κραδασμούς της ενεργειακής κρίσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενόψει του όπως αναμένεται εξαιρετικά δύσκολου χειμώνα, στο φόντο και των πρόσφατων ανακοινώσεων για την επιβολή «χαρατσιού» στο φυσικό αέριο.

Όπως διευκρίνισε ο Σολτς, η κυβέρνηση περιμένει από τους προμηθευτές να ενσωματώσουν πλήρως τη μείωση του ΦΠΑ, η οποία θα ισχύει από την 1η Οκτωβρίου, ενώ το μέτρο αναμένεται να λήξει στα τέλη Μαρτίου του 2024.

 «Με αυτό το βήμα, μειώνουμε την επιβάρυνση για τους πελάτες φυσικού αερίου συνολικά πολύ περισσότερο από την επιβάρυνση που δημιουργείται από την εισφορά φυσικού αερίου», είπε σύμφωνα με το Bloomberg. «Αυτός ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ θα ισχύει όσο εισπράττεται η εισφορά φυσικού αερίου» συμπλήρωσε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η παρέμβαση Σολτς έρχεται στο περιθώριο της απόρριψης από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης του γερμανικού αιτήματος για απαλλαγή της «εισφοράς φυσικού αερίου» από τον γενικό ΦΠΑ αλλά και των νέων ρωσικών απειλών  της Gazprom, για επιπλέον αυξήσεις των τιμών φυσικού αερίου μέχρι και 60%, ως αποτέλεσμα της μείωσης της ροής του αερίου από την Ρωσία.

Πηγή: Bloomberg, AFP

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκό μπλόκο στο γερμανικό αίτημα για απαλλαγή της εισφοράς φυσικού αερίου από τον ΦΠΑ

Διαβάστε επίσης: Γερμανία: «Χαράτσι» στο φυσικό αέριο εν μέσω υποσχέσεων Σολτς για στήριξη στους πολίτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter