Γερμανία: Πάρτι στο Βερολίνο μετά τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης (Video – Photos)

Γερμανία: Πάρτι στο Βερολίνο μετά τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης (Video – Photos)

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στην Πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, πανηγυρίζοντας για το νέο νόμο που νομιμοποιεί τη χρήση της κάνναβης στη Γερμανία.

«Μπορούμε επιτέλους να δείξουμε τους εαυτούς μας, δεν χρειάζεται να κρυβόμαστε άλλο», είπε ο Χένρι Πλότκε, μέλος της Γερμανικής Ένωσης Κάνναβης (DHV), όπως μεταδίδει η DW. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το τμήμα της DHV στο Βερολίνο.

Οι νέοι νόμοι ήρθαν στον απόηχο μιας έντονης συζήτηση σχετικά με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της ευκολότερης πρόσβασης στο φάρμακο.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η αποποινικοποίηση θα χτυπήσει την κρυφή αγορά και θα μειώσει τη διάδοση της μολυσμένης κάνναβης, προστατεύοντας έτσι τους νέους. Υπήρξαν ωστόσο και επικριτικά σχόλια για την ψήφιση του νόμου, σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο στους νέους.

Τι προβλέπει ο νέος νόμος

Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, οι ενήλικες άνω των 18 ετών θα επιτρέπεται να μεταφέρουν έως και 25 γραμμάρια κάνναβης για δική τους κατανάλωση. Θα παραμείνει απαγορευμένη για ανηλίκους, ενώ προβλέπονται και ορισμένες διασφαλίσεις για την προστασία των νέων.

Συγκεκριμένα, η δημόσια κατανάλωση θα επιτρέπεται, εφόσον δεν πραγματοποιείται σε οπτική επαφή με παιδιά ή κοντά σε αθλητικές εγκαταστάσεις.

Ακόμη, οι ενήλικες θα μπορούν να αποθηκεύουν έως και 50 γραμμάρια στο σπίτι τους, καθώς και να κατέχουν μέχρι τρία φυτά για οικιακή καλλιέργεια.

Ειδικές λέσχες κάνναβης θα επιτρέπεται να αναπτύσσονται και να αγοράζουν το προϊόν σε περιορισμένη βάση από την 1η Ιουλίου. Οι λέσχες μπορούν να έχουν έως και 500 μέλη.

Δείτε επίσης: Όμηρος του alter ego του ο Μητσοτάκης

Τα κομμένα «δεξιά χέρια» του Κυριάκου

Τέμπη: Κρατώντας το Documento ζητούν παραίτηση Φλωρίδη – “Ανεπαρκής για απόδοση δικαιοσύνης”

Παύλος Μαρινάκης: Επιστροφή σε παλιές «συνταγές» για να διαψεύσει τις αποκαλύψεις για τα μηνύματα της Μαρέβας

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter