Γεύσεις 360 μοιρών…

Γεύσεις 360 μοιρών…

Το 360 Cocktail Bar Restaurant μας παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο μενού του, με θέα την Ακρόπολη και βασικό κριτήριο την ποιότητα και την ασφάλεια.

Φωτογραφίες- Video Σπύρος Οικόπουλος

Πριν από λίγους μήνες βρεθήκαμε στο φεστιβάλ γεύσεων “Think Globally, Act Locally” το οποίο οργάνωσε και φιλοξένησε το 360 Cocktail Bar Restaurant στο κέντρο της πόλης. Στα αρχικά πλάνα της διοργάνωσης υπήρχε το κλείσιμο με τον chef του εστιατορίου Γιάννη Πατσόπουλο να παρουσιάζει γεύσεις από το νησί του, την Λέσβο.

Οι γνωστές σε όλους μας εξελίξεις με τον περιβόητο Covid-19 και την περίοδο της καραντίνας, αλλά και όσων ακολούθησαν στον χώρο της εστίασης, απέτρεψαν την υλοποίηση της ιδέας του κλεισίματος. Δεσμεύτηκα ότι μόλις επανέλθει η όποια κανονικότητα, θα πρότεινα στον chef να δημιουργήσει κάτι για τους φίλους του Food & Drink. Τελικά έφτασε η στιγμή, όπου το 360 παρουσίασε το νέο του μενού και βρεθήκαμε στον χώρο του εστιατορίου, βλέποντας τον chef να δημιουργεί και φυσικά δεν αντισταθήκαμε στον πειρασμό να δοκιμάσουμε τον νέο κατάλογο.

Ο ιδιοκτήτης Αλέξανδρος Αποστολόπουλος έκανε ένα βήμα πιο πέρα, δίνοντας ιδιαίτερες ονομασίες σε αυτά που σκέφτηκε και ετοίμασε ο chef. Στην εύλογη απορία για τις ονομασίες-ατάκες που θα δείτε στην συνέχεια, η απάντηση ήταν εξαιρετικά απλά, καθώς τις σκέφτηκε στο πρωινό του ξύπνημα. Ζητήσαμε αναλυτικά το μενού, το οποίο το είδαμε να ετοιμάζεται μπροστά μας, όπως θα δείτε στα videos και στις φωτογραφίες που συνοδεύουν το συγκεκριμένο άρθρο. Σαν προσωπική απλή γνώμη, εκτός από τις κλασικές ατάκες «μια δοκιμή θα σας πείσει» και «όποιος τρώει, ξανατρώει» μπορώ να πω πως ο όρος «σάντουιτς» απέκτησε μία νέα διάσταση, από αυτή που γνώριζα μέχρι σήμερα. Όχι μόνο στον τομέα μεγέθους, αλλά κυρίως στα συστατικά και τα υλικά που περιέχουν τα πιάτα που θα δείτε στην συνέχεια.

Για αποφυγή λαθών, κάναμε ένα ωραιότατο copy paste και ιδού πως φαντάζεται ο Γιάννης Πατσόπουλος τις φετινές καλοκαιρινές γεύσεις. Ένα από τα ιδιαίτερα concepts του μενού βρίσκεται στην ενότητα του κρέατος, κάτι που κέντρισε την περιέργεια μας και σίγουρα θα επανέλθουμε με αναλυτικές λεπτομέρειες και έχει να κάνει με την κοπή του κρέατος.

Μενού… με ονοματεπώνυμα.

“It has been well said that a hungry man is more interested in four sandwiches than four freedoms.” — Henry Cabot Lodge, Jr

Χειροποίητο παστράμι μόσχου σε προζυμένιο καρβέλι με πουρέ πατάτας ή ξυνολάχανο, καραμελωμένα κρεμμύδια, πιπερόμελο Φλώρινας, γραβιέρα Καλαβρύτων και λεμονάτη σάλτσα BBQ.

“If you offer people a choice between freedom and sandwiches, they will choose a sandwich.”— John Boyd Orr

Ψητή χοιρινή πανσέτα σε προζυμένιο καρβέλι με χειροποίητη πίκλα καρότου, αρωματισμένη κρέμα τυριού και γυκόξινη σάλτσα.

“I love sandwiches. Let’s face it, life is better between two pieces of bread.”— Jeff Mauro

Σιγομαγειρεμένο μαδημένο αρνάκι γάλακτος σε προζυμένιο καρβέλι με ψητό κατσικίσιο τυρί, chutney από δαμάσκηνο, σταφίδες και μπαχαρικά.






Hacked Meat.

Tagliata από σπαλομπριζόλα μόσχου.

Onglet από μοσχαρίσιο διάφραγμα Black Angus.

Αρνίσιο φιλέτο κόντρα.

Σιγομαγειρεμένη χοιρινή πανσέτα.

Κοπές ημέρας από τους Σεφ μας και κρέατα ωρίμανσης σε δικούς μας θαλάμους ρυθμιζόμενου μικροκλίματος.




Sides.

Ψητά King Oyster μανιτάρια

Αλμύρα ατμού με μυλόξυδο και φρέσκα βότανα

Ρεβυθάδα φούρνου

Φρέσκες τηγανητές πατάτες

Ψητή πατάτα με αρωματικό βούτυρο και κρούστα από γραβιέρα Νάξου.


From the Garden.

Σαλάτα ελληνική με ντοματίνια Σαντορίνης αγγουράκια Κρήτης, πιπεριά, ραπανάκι, ρόκα, φιλέτο ελιάς, φύλλα κάπαρης, φέτα Μυτιλήνης, ρίγανη, και αγνό παρθένο ελαιόλαδο.

Παντζαροσάλατα με δίχρωμα παντζάρια, κατσικίσιο τυρί, ξηρούς καρπούς, πίκλα κρίταμου και παλαιωμένο βαλσάμικο με πετιμέζι.

Πατατοσαλάτα με καπνιστό απάκι Κρήτης, ντοματίνια, πιπερόμελο Φλώρινας, φύτρες άγριου σκόρδου, και αρωματικό λαδολέμενο.


Sweet Habits.

Ζεστό cake πικρής σοκολάτας με σιρόπι καραμέλας, ξηρούς καρπούς και παγωτό βανίλιας.

Lemon Pie με «σπασμένη μαρέγκα.

Αντί επιλόγου…

Με όλα τα τρελά και περίεργα που έχουμε ζήσει φέτος, ίσως το καλοκαίρι να μην είναι όπως ακριβώς το είχαμε φανταστεί. Το σίγουρο είναι ότι η έμπνευση δεν σταματάει ποτέ, ειδικά όταν πραγματοποιείται σε έναν χώρο με απόλυτη ασφάλεια, όπου τηρούνται οι κανόνες ασφαλείας και οι αποστάσεις, μιλώντας απολύτως κυριολεκτικά. Η μοναδική θέα του roof top του 360 βρήκε ανταγωνιστή και μάλιστα εσωτερικό… την όψη των πιάτων και κυρίως το περιεχόμενο τους, το οποίο δεν κρύβουμε ότι τιμήσαμε με το παραπάνω.

Το Doc Food and Drink σας περιμένει στην ομάδα στο Facebook, με τις δικές σας ιδέες, προτάσεις και κυρίως δημιουργίες!

https://www.facebook.com/groups/DocFood.Drink/

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter