Για την επιχειρούμενη κατάργηση του θεσμού των εργατικών διαφορών

Για την επιχειρούμενη κατάργηση του θεσμού των εργατικών διαφορών

Η αποκάλυψη του left.gr, ότι η επαίσχυντη κυβέρνηση Μητσοτάκη, δια του Βρούτση, ετοιμάζεται να καταργήσει, επί της ουσίας, τις εργατικές διαφορές, μεταφέροντας τες στον ΟΜΕΔ, είναι συντριπτική σε ότι αφορά στην πρόθεση της κυβέρνησης για το μέλλον του ΣΕΠΕ και την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας.

Οι εργατικές διαφορές, που πραγματοποιούσε το ΣΕΠΕ, ήταν το αποκούμπι για τις χιλιάδες των εργαζομένων που έβρισκαν, σε αυτές, ένα καταφύγιο στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Μόνο το 2017 τα ποσά που καταβλήθηκαν από τους εργοδότες στους εργαζόμενους κατόπιν πορισμάτων του ΣΕΠΕ σε εργατικές διαφορές, ξεπέρασαν τα 11 εκ.€.

Παράλληλα το Υπουργείο Εργασίας, στο επίπεδο του Γενικού Γραμματέα θέσπισε τον θεσμό της τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης. Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καλά την αποτελεσματικότητα των περίπου 700 τριμερών συμφιλιωτικών συναντήσεων που έγιναν στα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα αυτά ενόχλησαν τον ΣΕΒ και τα κυβερνητικά του φερέφωνα, γιατί ήταν θεσμοί αντιμετώπισης της εργοδοτικής παραβατικότητας και της κυβερνητικής συνενοχής.

Η κυβέρνηση της κακής και παραβατικής εργοδοσίας, των ακραίων του ΣΕΒ, συμμαχεί για μιά ακόμα φορά με την παράβαση, κόντρα στην νομιμότητα, την εργασιακή κανονικότητα και την υγιή επιχειρηματικότητα.

Άξιος ο μισθός της, αλλά δεν θα περάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξανά σύντομα στην κυβέρνηση, θα καταργήσει αυτές τις επαίσχυντες διατάξεις, αν τολμήσουν να τις εισάγουν, θα ενδυναμώσει το ΣΕΠΕ καθιστώντας το Γενική Γραμματεία και θα περιφρουρήσει τον ρόλο των επιθεωρητών, για να χτυπηθεί στην ρίζα της η λατρευτή για την ΝΔ και τους ακραίους του ΣΕΒ παραβατικότητα.

Ο Α.Νεφελούδης είναι πρ Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter