Γιατί η Ντόρτμουντ θα βγάλει περισσότερα χρήματα εάν… ηττηθεί στον τελικό του Champions League

Γιατί η Ντόρτμουντ θα βγάλει περισσότερα χρήματα εάν… ηττηθεί στον τελικό του Champions League

Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης συναντιούνται την πρώτη ημέρα του καλοκαιριού (1/6) στον τελικό του Champions League στο Λονδίνο και ήδη έχει δημιουργηθεί μία ασυνήθιστη και ιδιαίτερη ποδοσφαιρική ιστορία, χάρη στον Τζουντ Μπέλινγχαμ.

Ο 20χρονος επιθετικός μέσος αποτέλεσε ένα από τα «όπλα» της Ρεάλ Μαδρίτης στην πορεία προς ακόμη έναν ευρωπαϊκό τελικό και εκτός από τα κατορθώματά του εντός γηπέδων, ξεχωρίζει ενόψει τελικού και για… οικονομικούς λόγους.

Ο Μπέλιγχαμ «έφτιαξε» όνομα στη Μπορούσια Ντόρτμουντ αγωνιζόμενος στη Βεστφαλία για τρεις σεζόν (2020-23) και το περασμένο καλοκαίρι ανταποκρίθηκε με χαρά στο κάλεσμα της Ρεάλ. Ο Άγγλος ποδοσφαιριστής έγινε κάτοικος Μαδρίτης, σε ένα deal που ξεπέρασε τα 100 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, ένας από τους όρους στη μεταγραφή του Μπέλιγχαμ ήταν, σύμφωνα με τη Bild, η καταβολή bonus 25 εκατ. ευρώ στους Γερμανούς, εάν η Ρεάλ κατακτήσει το Champions League.

Όλα καλά έως εδώ, αλλά για λυθούν οι όποιες απορίες αφορούν τον τίτλο, αρκεί να σημειώσουμε ότι το ποσό που προσφέρει η UEFA στον νικητή του Champions League ανέρχεται στα 20 εκατ. ευρώ. Άρα, εάν η ομάδα του Τέρζιτς… ηττηθεί στον τελικό από τη Ρεάλ Μαδρίτης θα πάρει από τους Ισπανούς περισσότερα χρήματα, από όσα θα της έδινε ως πριμ η UEFA για την κατάκτηση του Champions League.

H αλήθεια είναι πως… «πέντε πάνω, πέντε κάτω», τα ταμεία της Ντόρτμουντ θα γεμίσουν, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Διαβάστε επίσης:

Έντιν Τέρζιτς: Από την κερκίδα της Ντόρτμουντ, στον πάγκο και στον τελικό του Champions League – «Για πάντα Μπορούσια»

Ολυμπιακός: Τι αλλάζει στα ευρωπαϊκά εισιτήρια του 2024/25, εάν κατακτήσει το Conference League – Όλα τα σενάρια

Ολυμπιακός: Αυτά τα εισιτήρια θα πάρει για τον τελικό του Conference League – Οι τιμές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter